Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 17:45

Ενημέρωση για τα εμβόλια από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση για τα εμβόλια από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας (βίντεο)

Εκδήλωση για το κοινό με θέμα τα εμβόλια διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο. Ομιλητές θα είναι ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος καθηγητής Παιδιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής και Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας και ο Θάνος Επαχτίτης διαχειριστής της ιστοσελίδας Ellinikahoaxes.gr. 

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας ο Παναγιώτης Κουσούλης ΩΡΛ, πρόεδρος της ΙΕΜ (το επιστημονικό κομμάτι του Ιατρικού Συλλόγου) τόνισε πως το ζήτημα με τα εμβόλια είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι γονείς δυστυχώς πολλές φορές ψάχνουν για ενημέρωση σε λάθος πηγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται διαρκώς η αμφισβήτηση στα εμβόλια. Πανελλαδικά, τα κρούσματα της ιλαράς έφτασαν τα 300, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα της εκδήλωσης ξεκίνησε να υλοποιείται εδώ και 6 μήνες.

Κανείς από τους διοργανωτές δεν μπορούσε να φανταστεί πως λίγους μήνες μετά θα είχε έξαρση μια τόσο σοβαρή ασθένεια, όπως η ιλαρά. “Ο πολύς κόσμος νομίζει ότι η ιλαρά είναι πυρετός και σπυράκια, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί μπορεί να φτάσει σε πνευμονία ή εγκεφαλίτιδα” εξηγεί η ενδοκρινολόγος Λιάνα Τζίφα. Για την ίδια, η ιδέα της βραδιάς αυτής γεννήθηκε με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό που της συνέβη πριν πολλά χρόνια στο ΓΝΚ: Οταν είδε ένα παιδάκι να έρχεται στο νοσοκομείο και δύο ώρες μετά να χάνει τη ζωή του από σοβαρή ασθένεια, για την οποία δεν είχε εμβολιαστεί. Η κ. Τζίφα αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Αγγλία το 1995 και στις τραγικές συνέπειες που είχε στη συνέχεια. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομιλητές είπαν πως οι γονείς δεν αρνούνται να κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους για οικονομικούς λόγους (το κράτος δίνει λύσεις για τους ανασφάλιστους), αλλά κυρίως για ιδεολογικούς λόγους, που ξεκινούν από τις δικές τους προσωπικές απόψεις. Βλέπουν τέλος πως το κίνημα κατά των εμβολίων αυξάνει και στη Μεσσηνία. 

Μετά το τέλος των ομιλιών της εκδήλωσης θα γίνει ανοικτή συζήτηση. 

 

Γ.Σαρ.  


NEWSLETTER