Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 17:42

Ξεκινούν οι εργασίες για τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κλιμάκιο τεχνικών από την Ιταλία, προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας του συγκροτήματος διαχείρισης-επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με ανακοίνωσή της διοίκησης.

Το συγκρότημα χρηματοδοτείται από το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας με το ποσό των 150.000 ευρώ.
Οπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «πρόκειται για μία παρέμβαση-τομή του Νοσοκομείου Καλαμάτας που του εξασφαλίζει την απεξάρτηση στο θέμα της διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων και φυσικά μία ετήσια εξοικονόμηση πόρων της τάξεως τουλάχιστον των 100.000 ευρώ».
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευελπιστούμε ότι άμεσα αυτή την πρακτική θα την ακολουθήσουν και τα άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ προκειμένου να επιτευχθούν μεγάλα ποσά εξοικονόμησης. Μπορώ να χαρακτηρίσω το έργο ίδιας σημασίας με την αυτοπαραγωγή του οξυγόνου ιατρικής χρήσεως που προχωρήσαμε πριν λίγα χρόνια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αρωγή του και τη χρηματοδότηση του έργου».