Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 09:19

Εγκαινιάστηκαν Χημειοθεραπεία και Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Εγκαινιάστηκαν Χημειοθεραπεία και Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Εγιναν χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα εγκαίνια και ο αγιασμός της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας και της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής.

Οι δύο αυτές σημαντικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της νοσηλευτικής μονάδας της Καλαμάτας έγιναν από δωρεές, από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου “Αιγέας” του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, καθώς και την εταιρεία “Καρέλια Α.Ε.”. Επίσης, εγκαινιάστηκε και η Μονάδα Επεξεργασίας Μολυσματικών Αποβλήτων, που χρηματοδοτήθηκε από πόρους του υπουργείου Υγείας.

Πιο αναλυτικά, χθες στη διάρκεια της τελετής που προηγήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του νοσοκομείου, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των δωρητών, ενώ στις ομιλίες που προηγήθηκαν τέθηκε ως επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου και η πρόσληψη μόνιμου παθολόγου – ογκολόγου. Η πρώτη πλακέτα απονεμήθηκε από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Γιώργο Γιαννόπουλο στον γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφώντα Κάππα. Εκ μέρους της “Καρέλια Α.Ε.”, για τη δωρεά της εταιρείας του ποσού των 30.000 ευρώ για να γίνει η ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής, στη μνήμη του τεχνικού της διευθυντή αείμνηστου Ιωάννη Μπουσούνη, την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγός του, από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο. Από το Ιδρυμα “Αιγέας”, του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, παρέλαβε εκ μέρους του την πλακέτα το στέλεχος κ. Παγώνης, από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. 

Με την ευκαιρία αυτή ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος έκανε έναν απολογισμό των έργων τα προηγούμενα χρόνια και αναφέρθηκε στους νέους στόχους. Στη στοχοθεσία του διοικητή κυριάρχησαν η ένταξη για τη χρηματοδότησή του, της προσθήκης νέου ορόφου 1.000 τ.μ. για τη στέγαση δύο κλινικών –η μία είναι η Ογκολογική, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ-, η τοποθέτηση βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου.

Και παρόλο που όπως είπε ο κ. Μπέζος από ιατρούς το νοσοκομείο έχει περισσότερους από ποτέ, πάσχει από νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ ως την αχίλλειο πτέρνα του Νοσοκομείου Καλαμάτας παρουσίασε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κάτι που όπως είπε, θα λυθεί με την αυτόνομη λειτουργία του, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί. Επίσης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία τα οποία δείχνουν τα τελευταία 3 χρόνια τη δυναμική του Νοσοκομείου Καλαμάτας ως συνεχώς αυξανόμενη.

Ακολούθησε η περιήγηση των καλεσμένων στην ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική του ισογείου και στη συνέχεια η τελετή αγιασμού της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας, που τέλεσε ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος νωρίτερα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Η εκδήλωση έκλεισε με την επίσκεψη στο χώρο όπου γίνεται η επεξεργασία των μολυσματικών αποβλήτων του νοσοκομείου.

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Η τελετή στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς. Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των νοσηλευτικών μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ο Ξενοφώντας Κάππας μίλησε για το ουσιαστικό έργο το οποίο γίνεται στο νοσοκομείο και υποσχέθηκε ότι το ίδρυμα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη 1 εκατ. ευρώ για την προσθήκη του ορόφου όπου σχεδιάζεται η λειτουργία Ογκολογικής Κλινικής έχει χρηματοδοτηθεί από το εν λόγω ίδρυμα.

Ο εκπρόσωπος του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, στέλεχος της Κοινωφελούς Εταιρείας “Αιγέας” κ. Παγώνης είπε ότι μετά την περιήγησή του στους χώρους της νοσηλευτικής μονάδας διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο, μοντέρνο νοσοκομείο και πως ο ίδιος αισθάνθηκε ότι βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος μίλησε για τις αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας που εξασφαλίζει μέσα από την αναβάθμισή του το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη αναφέρθηκε στη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αναβάθμιση των δομών στο χώρο της Υγείας στη Μεσσηνία.

Ο καθηγητής Αιματολογίας Γιάννης Αδαμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του που επιτέλους υπάρχει ένας χώρος για τις χημειοθεραπείες χάρη στους δωρητές, για να εξυπηρετούνται οι 300 ασθενείς. Σημείωσε επίσης ότι από το 2013 έως σήμερα έχουν γίνει 5.200 συνεδρίες θεραπειών.

Ο Παναγιώτης Μπασιάκος διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο όσον αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας, όσο και για την στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER