Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 14:37

Για τρίτη χρονιά προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού

Γράφτηκε από την
Για τρίτη χρονιά προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού

Του Αγγελου Χρονά

Ειδ. χειρουργού ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου - αρμόδιου για θέματα Υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου, πρέπει να αποτελεί μία μέρα προβληματισμού και όχι μόνο μία μέρα γιορτής. Μέρα προβληματισμού γιατί η γυναίκα σε πολλά επίπεδα και σήμερα δεν έχει την πολυπόθητη ισότητα. Μισθοί, υψηλές θέσεις στον επαγγελματικό χώρο, συμμετοχή στην πολιτική είναι τομείς που η γυναίκα δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με το αντρικό φύλο. Το ίδιο συμβαίνει και για τη γυναίκα στα ΜΜΕ και στην τεχνολογία, γυναίκα στην οποία είναι αφιερωμένος ο φετινός εορτασμός.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αλλά και στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας και θεωρώντας πως η πρόληψη είναι ο βασικότερος παράγοντας για την υγεία των πολιτών της η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που θα συνοδεύεται από κλινική εξέταση.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, με το Δήμο Πύλου- Νέστορος (έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τους Δήμους Καλαμάτας και Τριφυλίας) καθώς και με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς αλλά και κοινωνικούς φορείς που δείχνουν ευαισθησία για τον καρκίνο.

Η ενημερωτική εκδήλωση - κλινική εξέταση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Η υγεία και για τη γυναίκα, όπως για κάθε άνθρωπο, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πάντα δίπλα σε δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη αλλά αναλαμβάνει και η ίδια πρωτοβουλίες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!


NEWSLETTER