Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 07:53

Σήμερα στην Καλαμάτα η εσπερίδα για άνοια και Alzheimer

Γράφτηκε από την
Σήμερα στην Καλαμάτα η εσπερίδα για άνοια και Alzheimer

 

Σήμερα στις 5 μ.μ. ξεκινά η εσπερίδα "Ανοια και νόσος Alzheimer" που διοργανώνει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Μεσσηνιακό Σωματείο Επαφής με τη Νόσο Alzheimer και την Ανοια (ΜΕΣΕΝΑ), με ελεύθερη είσοδο.

Ειδικότερα, από τις 5-7 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν βιωματικές ομάδες συμβουλευτικής φροντιστών και δραστηριοτήτων από εθελοντές ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές και γυμναστές του σωματείου. Στη συνέχεια, από τις 7-9 μ.μ. θα διεξαχθούν οι ομιλίες από νευρολόγους, ψυχολόγους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και διατροφολόγους-διαιτολόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φυσικοθεραπευτές που θα συμμετέχουν στις βιωματικές ομάδες συμβουλευτικής φροντιστών και δραστηριοτήτων θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τις ενδεδειγμένες ασκήσεις σε περιστατικά άνοιας και Alzheimer και θα συμβουλεύουν τους φροντιστές τέτοιων ασθενών σχετικά με την έγερση και τη μετακίνησή τους. Επίσης θα διενεργούν δοκιμασίες πεδίου για την αξιολόγηση πιθανότητας πτώσεων σε όσους επιθυμούν και θα ενημερώνουν σχετικά με την πρόληψη των πτώσεων ηλικιωμένων.


NEWSLETTER