Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 18:41

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: “Ευθύνεται η αλόγιστη μετακίνηση ιατρών”

Γράφτηκε από την
Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: “Ευθύνεται η αλόγιστη μετακίνηση ιατρών”

 

Στην αλόγιστη μετακίνηση ιατρών με μόνιμες οργανικές θέσεις διαπιστώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ότι οφείλεται το πρόβλημα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Γι' αυτό και σε συνάντηση του συλλόγου με τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ. Μπέζο προτάθηκε η άμεση επιστροφή των ιατρών αυτών, καθώς ο σύλλογος λέει ότι υπάρχει το νομικό πλαίσιο για την επιστροφή τους.

Ο ΙΣΜ επισκέφτηκε προχθές το διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργο Μπέζο και τη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αγγελική Ζέρβα, και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "συζήτησε διεξοδικά το σοβαρό πρόβλημα της αναστολής της λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής της νοσοκομειακής μονάδας Κυπαρισσίας, καθώς και την υποστελέχωση κλινικών και τμημάτων και των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας".

Στη συνάντηση "διαπιστώθηκε προσπάθεια εκ μέρους της Διοίκησης να βρει ιατρούς για να καλύψουν τις κενές θέσεις", αναφέρει η ανακοίνωση - ενώ σε άλλο σημείο της σημειώνεται ότι "πολλές κλινικές και των δύο Νοσοκομείων δεν έχουν καλύψει όλες τις ημέρες του Σεπτεμβρίου με εφημερίες, πολλώ δε μάλλον με ασφαλείς εφημερεύσεις".

Το πρόβλημα "διαπιστώθηκε ότι οφείλεται στην αλόγιστη -και χωρίς να εξασφαλίζεται η λειτουργία των τμημάτων που έφευγαν- μετακίνηση ιατρών με μόνιμες οργανικές θέσεις από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, όπως δύο χειρουργών, ενός ορθοπαιδικού, μιας αναισθησιολόγου και μιας νεφρολόγου, που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας". Γι' αυτό και "η παρουσία τους, σήμερα που το Νοσοκομείο δυστυχώς βρίσκεται στη χειρότερή του κατάσταση από πλευράς λειτουργίας και ασφαλών παροχών υγείας, κρίνεται απαραίτητη για να ξεκινήσει η ομαλή του λειτουργία".

Για το λόγο αυτό "προτάθηκε στον κ. Μπέζο, σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, να επανορθώσει με την άμεση επιστροφή των παραπάνω ιατρών καθώς υπάρχει το νομικό πλαίσιο και να το πράξει άμεσα". Παράλληλα προτάθηκε "η άμεση εύρεση και άλλων ιατρών υπηρετούντων στις Μονάδες Υγείας της Μεσσηνίας, όπως με τη θέληση και συναίνεσή τους αποφασίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας μέχρι να επανδρωθεί πλήρως προτάσσοντας ασφαλές καθεστώς εφημερίας και παροχών υγείας".


NEWSLETTER