Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 10:12

Εκστρατεία ενημέρωσης για το διαβήτη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εκστρατεία ενημέρωσης για το διαβήτη στην Καλαμάτα

 

Εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Ο διαβήτης αφορά κάθε οικογένεια» υλοποιεί αύριο στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, από 5-8 μ.μ., ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία».

Η ενημέρωση γίνεται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία θα φωταγωγηθούν τα αγάλματα με χρώμα μπλε, το οποίο έχει επιλεγεί για να φωταγωγούνται κεντρικά σημεία των πόλεων από την Παγκόσμια Οργάνωση Διαβήτη (IDF) κάθε 14η Νοεμβρίου. Επίσης, θα στηθεί τέντα όπου επιστήμονες από το χώρο της υγείας θα μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα για το διαβήτη και την πρόληψή του, καθώς και  μηνύματα για την υγιεινή διατροφή και την άθληση. Θα γίνουν ακόμη δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ερυθρού Σταυρού, θα διανεμηθούν έντυπα και θα πραγματοποιηθούν διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δράσεις, happenings και facepanting από τον κλόουν Βούλη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε. Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΑ, της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου.


NEWSLETTER