Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 08:48

Πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Ολοκληρώθηκε επιτέλους η αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου - παθολόγου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η γιατρός που επιλέχθηκε και αναλαμβάνει την ευθύνη για τη λειτουργία της Μονάδας Χημειοθεραπείας του νοσοκομείου είναι η Μεσσήνια ογκολόγος Σοφία Σταματοπούλου.

Η Μονάδα Χημειοθεραπείας ξεκίνησε δυνατά τη λειτουργία της στις 29 Ιανουαρίου 2018 στο υπόγειο του Νοσοκομείου Καλαμάτας και σε αυτούς τους 22 μήνες έχει χορηγήσει 2.800 χημειοθεραπείες σε ογκολογικούς ασθενείς.

Οταν ξεκίνησε ήταν ακόμη εδώ ο επικουρικός παθολόγος – ογκολόγος, ο οποίος μέσα στο επόμενο δίμηνο από την έναρξη λειτουργίας της μονάδας προσλήφθηκε ως μόνιμος στο Παναρκαδικό της Τρίπολης. Εκτοτε λειτουργεί με την επίβλεψη των δύο αιματολόγων του νοσοκομείου, του Ιωάννη Αδαμόπουλου και της Μαρίας Τσολάκου και προϊσταμένη την Εφη Καμπουγέρη και τρεις ακόμη νοσηλεύτριες, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να κρατηθεί και να λειτουργήσει μέχρι σήμερα η μονάδα.

Είναι δυναμικότητας τεσσάρων κλινών και έξι πολυθρονών τελευταίας τεχνολογίας. Οι θεραπείες που γίνονται είναι για συμπαγείς όγκους. Ειδικότερα, γίνεται φλεβοκέντηση και λήψη εργαστηριακών και στη συνέχεια αφού βλέπουν τις απαντήσεις από τις γενικές αίματος οι δύο αιματολόγοι, κρίνουν αν θα προχωρήσει ή όχι ο ασθενής στη θεραπεία. Αν ναι, η φαρμακοποιός θα κάνει τη διάλυση των κυτταροστατικών φαρμάκων και οι νοσηλεύτριες τη χορήγηση.

Οσο για τη θεραπεία, αυτή ετοιμάζεται πάντα με τις οδηγίες του ογκολόγου του ασθενούς, ο οποίος όμως βρίσκεται στην Τρίπολη ή την Αθήνα, γι' αυτό και μέχρι σήμερα από τη μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας εξαιρούνται οι χορηγήσεις εξειδικευμένων χημειοθεραπειών, για τις οποίες χρειάζεται απαραίτητα ογκολόγος.

Ν.Κ.