Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 07:45

Μεσσηνία: Δράσεις για τον διαβήτη σε Πλατύ και Βαλύρα

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Δράσεις για τον διαβήτη σε Πλατύ και Βαλύρα

 

Στο Πλατύ και στη Βαλύρα συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο η σημαντική δράση του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη - Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας».

Στο Πλατύ η εκδήλωση έγινε στο Μάντζειο Κτήριο, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας Σπύρου Μαρούλη, και στη Βαλύρα στην αίθουσα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου των Γυναικών της Κοινότητας.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2017, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των πόλεων και των χωριών της Μεσσηνίας πάνω στο πρόβλημα του σακχαρώδη διαβήτη.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Διαβητικών Νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του σακχαρώδη διαβήτη από το 1998 και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ ΠΕΛ). Με τις εκδηλώσεις αυτές οι κάτοικοι του Πλατέος και της Βαλύρας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδη διαβήτη.

Το συνολικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας  και της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Στις δύο αυτές εκδηλώσεις εισηγήθηκαν για το θέμα και συζήτησαν με τους κατοίκους η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας Αθανασία Καρούνου, η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος διατροφολόγος Αφροδίτη Λουκάκου και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, που έχει και τον συνολικό συντονισμό και επιστημονική εποπτεία του προγράμματος. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων προσήλθαν για δωρεάν μέτρηση σακχάρου περισσότερα από 100 άτομα και η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν σημαντική για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη και ενεργό συμμετοχή από το κοινό. Παρευρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γ. Φάβας.


NEWSLETTER