Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 16:41

Ενημερωτική εκδήλωση για οστεοπόρωση στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την περασμένη Τετάρτη, στον χώρο του ΚΑΠΗ Μεσσήνης, και είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε για να ακούσει τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψή της και τη διατροφή. Τις δύο προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 200 άτομα, στον ίδιο χώρο.

Το πάνελ των ομιλητριών αποτελούνταν από την ορθοπαιδικό Σταυρούλα Δερδελάκου και την υπεύθυνη εκδηλώσεων του Συλλόγου «Πεταλούδα» Εριόνα Ιμπρο. Οι ομιλήτριες παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος, και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πεταλούδα» για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει, έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον. Στη συνέχεια μίλησε η κ. Δερδελάκου, η οποία εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά, και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Η κ. Ιμπρο, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του, καθώς και την κατάκτηση των πρώτων βραβείων από τον Σύλλογο «Πεταλούδα» στα Παγκόσμια Συνέδρια για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις στο μέλλον.