Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 10:13

Στο ΚΕΦΙΑΠ η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Λόγω της οξείας μείωσης των αποθεμάτων αίματος εξαιτίας της πανδημίας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες όλων όσοι χρήζουν μετάγγισης αίματος, η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας αποφάσισε τη μεταφορά από αύριο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της νοσηλευτικής μονάδας Καλαμάτας στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ (Πύλη Παλαιού Στρατοπέδου, Ανατολικό Κέντρο), στην περιοχή της Τέντας. Το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η είσοδος γίνεται στο τέρμα της οδού Μαυρομιχάλη, από την πύλη Στρατόπεδο Παπαφλέσσα.

Με τη μεταφορά της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. - 2 μ.μ. Μπορείτε επίσης να καλείτε για πληροφορίες στο τηλ. 27213 63153.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η διοίκηση με την ανακοίνωση της μεταφοράς απευθύνει παράλληλα έκκληση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και τους αιμοδότες αντικατάστασης να προσέλθουν στον καινούργιο χώρο άφοβα, καθώς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Η Αιμοδοσία στο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας δεν θα λειτουργεί για αιμοληψίες.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι η Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας έχει μεταφερθεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 41, πλησίον πλατείας Κυπαρισσίας και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ. - 1 μ.μ.

 

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ

Αξίζει δοθείσης της ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε την ενημέρωση στην οποία προέβη η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας την περασμένη Δευτέρα, διαβεβαιώνοντας τους εθελοντές αιμοδότες ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας:

1) Προσέρχονται προς αιμοδότηση μόνο όσες και όσοι αισθάνονται απόλυτα υγιείς.

2) Η αίθουσα της αιμοδοσίας και ο εξοπλισμός (καρέκλες αιμοδοσίας, τραπεζάκια κ.λπ.) καθαρίζεται και απολυμαίνεται ενδελεχώς.

3) Η αναμονή των αιμοδοτών θα είναι στον εξωτερικό χώρο, ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός.

4) Οι αιμοληψίες θα γίνονται ανά δύο άτομα, τηρώντας τη μεταξύ τους απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

5) Ο χώρος θα αερίζεται τακτικά.

6) Θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά για τους παρευρισκόμενους.

7) Η χρήση μάσκας και γαντιών είναι δεδομένη για όποιον το επιθυμεί από τους αιμοδότες και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

8) Σε περίπτωση που μέσα σε 15 μέρες μετά την αιμοδότηση ο αιμοδότης εμφανίσει πυρετό, ενημερώνει την αιμοδοσία.