Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 09:22

“Κρατάει” το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Απαιτείται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός

Γράφτηκε από τον

 

 

Θετικά είναι τα τελευταία νέα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για τους ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σ’ ό,τι αφορά την εξέλιξη του κορονοϊού, μετά τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γιατρό και νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και για 29 ακόμα δείγματα που αφορούσαν γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της κλινικής, που βρίσκεται στο “κόκκινο”.

Ετσι μετά τα 12 αρνητικά δείγματα που είχαν φθάσει το βράδυ της Τετάρτης, φαίνεται πως το προσωπικό και οι ασθενείς της κλινικής δεν κόλλησαν κορονοϊό και είναι καθαροί.

Ωστόσο, επειδή οι χώροι της Καρδιολογικής πρέπει να απολυμανθούν, εξακολουθεί να μην δέχεται νέα περιστατικά ασθενών με καρδιοπάθειες. Τα περιστατικά αυτά που φθάνουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου και χρειάζονται νοσηλεία, οδηγούνται σε κλινικές άλλων νοσοκομείων της Πελοποννήσου.

Εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και αφού κάποιοι ελαφρά ασθενείς πάρουν εξιτήριο, οι υπόλοιποι που πρέπει να παραμείνουν για νοσηλεία, θα μετακινηθούν σε άλλη κλινική, με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταδώσουν τον κορονοϊό, προκειμένου να γίνει η απολύμανση στην Καρδιολογική και ύστερα από 2 - 3 ημέρες να επαναλειτουργήσει κανονικά.

Γ.Σ.