Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 08:47

Κινητοποιήσεις για την υγεία σήμερα και στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κινητοποιήσεις για την υγεία σήμερα και στην Καλαμάτα

Κινητοποίηση με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», πραγματοποιούν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 10.30 το πρωί, έξω από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σωματεία εργαζομένων της Μεσσηνίας.

Με την ενέργειά τους αυτή δηλώνουν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία, σήμερα 7 Απριλίου.

“Για να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και σημειώνουν, μεταξύ άλλων: “Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μην χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί”.

Τα σωματεία δηλώνουν ότι διεκδικούν: “Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς”.

Τα σωματεία της Μεσσηνίας που στηρίζουν τη δράση είναι: Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα. Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων. Σωματείο Εργαζομένων στο Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Σύλλογος Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα. Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων.


NEWSLETTER