Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:47

Πρόταση χρηματοδότησης για προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πρόταση χρηματοδότησης για προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

Τις οριστικές προτάσεις για τη χρηματοδότηση της προσθήκης ορόφου στη νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας και για τη λειτουργία δύο νέων προγραμμάτων ψυχικής υγείας, που αφορούν στη φροντίδα κατ’ οίκον ψυχικά ασθενών και την ψυχιατρική υποστήριξη παιδιών και εφήβων, υπέβαλε χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΕΠ Πελοποννήσου το Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος παρουσία στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφέρθηκε αναλυτικά στις συνολικά 4 προτάσεις και εξήγησε ότι πρόκειται για έργα τα οποία αναβαθμίζουν κτηριακά και λειτουργικά το νοσοκομείο, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Πιο αναλυτικά, οι προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου αποτελούν το επιστέγασμα μιας συνολικής προσπάθειας των υπηρεσιακών παραγόντων του ιδρύματος και εντάσσονταν στο όραμα που χάραξε πριν αρκετά χρόνια η διοίκηση.

Ετσι χθες υποβλήθηκαν οι προτάσεις χρηματοδότησης για τα εξής έργα: Την προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τ.μ. στη νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας και της αναδιαρρύθμισης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, που, μαζί με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ και δίνει ανάσα στη χωροταξική συμφόρηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο.

Ενα άλλο έργο το οποίο υποβλήθηκε για τη χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου είναι η προμήθεια για τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσηλευτικών μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας εξοπλισμού πληροφορικής, ενώ τα άλλα δύο έργα σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στο νομό μια κινητή μονάδα ψυχικής υγείας για φροντίδα κατ’ οίκον και θα δημιουργηθεί (το τέταρτο έργο) δομή παροχής παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών.


NEWSLETTER