Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 07:55

Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”: Εξοπλισμός για παιδιατρικά ιατρεία στα νοσοκομεία Τρίπολης και Αργους

Γράφτηκε από την
Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”: Εξοπλισμός για παιδιατρικά ιατρεία στα νοσοκομεία Τρίπολης και Αργους

 

Τα Παιδιατρικά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» και του Νοσοκομείου Αργους εξόπλισε το τελευταίο επτάμηνο, μαζί με τα αντίστοιχα τμήματα άλλων 5 νοσοκομείων της χώρας, το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Ο εν λόγω Οργανισμός, ο οποίος καλύπτει σημαντικές ανάγκες παιδιατρικών τμημάτων του ΕΣΥ σε όλη την επικράτεια, έχει εξοπλίσει κατά το παρελθόν αντίστοιχους χώρους Επειγόντων, Παιδιατρικές Κλινικές και Ιατρεία σε όλη την Πελοπόννησο. Εχει στόχο τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην χώρα μας. Από πέρυσι το Νοέμβριο έως και τον περασμένο Ιούνιο, η συνολική αξία του έργου του ανήλθε σε 171.281,26 ευρώ.

 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ

Η συντονίστρια Προγραμμάτων του Σωματείου ''Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος'' Νίκη Ζολώτα μιλώντας στην “Ε” σχετικά με το έργο τους το τελευταίο επτάμηνο, λέει ότι κατάφεραν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα “χάρη στην πολύτιμη στήριξη των χορηγών, των δωρητών, των μελών και των φίλων του σωματείου”. Ετσι, εκτός από τα Παιδιατρικά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού και του Νοσοκομείου Αργους, το Σωματείο εξόπλισε και τα τμήματα των Γενικών Νοσοκομείων Κοζάνης «Μαμάτσειο», Κεφαλληνίας «Αγιος Γεράσιμος», Αμφισσας, Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και Αγίου Νικολάου. Επίσης, εξόπλισε με τα απαραίτητα μηχανήματα 2 Παιδιατρικές Κλινικές και 3 Παιδιατρικά Ιατρεία στα Κέντρα Υγείας Γαλατά και Σκιάθου (Παιδιατρικά Ιατρεία), στα Νοσοκομεία Πρεβέζης και Νάουσας (Παιδιατρικές Κλινικές) και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Τήλου (Παιδιατρικό Ιατρείο). Επίσης, πρόσφεραν απαραίτητα μηχανήματα για τη λειτουργία τους σε άλλα 2 Παιδιατρικά Τμήματα, των Νοσοκομείων «Παίδων Πεντέλης» και Αρτας.

 

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΕΡΓΟ

Η κ. Ζολώτα επισημαίνει ακόμη πως από πέρυσι τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα “χρηματοδοτήσαμε 3 σεμινάρια APLS (Advanced Paediatric Life Support) στην Αθήνα, στην Κρήτη και στην Θεσσαλονίκη, όπου συνολικά 93 ιατροί εκπαιδεύτηκαν στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών”. Συγχρόνως, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» “πραγματοποιήσαμε 26 παρουσιάσεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής, ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν”.

Σήμερα στους άμεσους στόχους του Σωματείου είναι να εξοπλίσουν τα Παιδατρικά Τμήματα σε 6 Νοσοκομεία όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, στην Ηλεία. Καταλήγοντας η Νίκη Ζολώτα λέει ότι “βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνουμε από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που εξοπλίζουμε, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου πάνω από 1.070.000 παιδιά”. Και, το όραμά τους είναι “να αναβαθμίσουμε και να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ελλάδας”.


NEWSLETTER