Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 09:58

Συνεργασία ξενοδόχων Μεσσηνίας με City Hospital: Αποφασιστικό βήμα για ασφαλή τουριστικό προορισμό (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Ενα αποφασιστικό βήμα για τον τουρισμό στη Μεσσηνία και την καθιέρωση του νομού στη συνείδηση των ταξιδιωτών ως ασφαλούς υγειονομικά προορισμού, έγινε προχθές Τετάρτη με την επισημοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και του ιδιωτικού θεραπευτηρίου City Hospital.

Σε ειδική εκδήλωση, στον εξωτερικό χώρο του “Elite City Resort”, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Δημήτρης Καραλής και ο εκπρόσωπος της υγειονομικής μονάδας Γιάννης Τασσιόπουλος ανέπτυξαν γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, όπως αυτά επιβάλλεται να υπάρχουν από το υπουργείο Τουρισμού, και τα οποία ζητούν επιτακτικά οι tour operators.

ΑΠΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πιο αναλυτικά, ο Δημ. Καραλής εστίασε αρχικά στην επιχειρηματική μέριμνα να καλύψουν τις ξενοδοχειακές μονάδες με επάρκεια, γι’ αυτό και επικοινώνησαν από την Ενωση με τον εκπρόσωπο του City Hospital, ζητώντας τη συνδρομή και τη συνεργασία του. Ο κ. Τασσιόπουλος ανταποκρίθηκε να παράσχει η υγειονομική μονάδα τη φροντίδα που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα και τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Εξήγησε άλλωστε πως το City Hospital απευθύνεται όχι μόνο στους Μεσσήνιους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αλλά χάρις στην οργάνωση και τις κλινικές διαφόρων ειδικοτήτων, απευθύνεται και σε ένα ευρύτερο κοινό το οποίο χρειάζεται ή ενδεχομένως να χρειαστεί ιατρικές υπηρεσίες. Η δυνατότητα αυτή, δηλαδή η προσέλκυση επισκεπτών για ιατρικό σκοπό, στην εποχή του Covid-19 είναι επόμενο ότι αποκτά πολλαπλασιαστική αξία.

“Θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία ανεβάζει και την αξιοπιστία του τουριστικού προϊόντος”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασσιόπουλος, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Δημ. Καραλής, δηλαδή την ύπαρξη μιας οργανωμένης ιδιωτικής υγειονομικής μονάδας στο νομό, με έδρα την Καλαμάτα, που απαντά στις απαιτήσεις των τουριστικών πρακτορείων, τα οποία φέρνουν κόσμο από το εξωτερικό.

Παράλληλα, κι όπως εξελίσσεται το City Hospital, η συνεργασία των δύο πλευρών έχει μια καλή προοπτική για να συνεχιστεί μελλοντικά. “Αποτελεί την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας με πολλές δράσεις από κοινού”, όπως συμπλήρωσε στα λεγόμενα του κ. Τασσιόπουλου και ο κ. Καραλής.

 

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλές από τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ξενοδόχους το City Hospital είναι δωρεάν. Επιπλέον, όπως εξάλλου προαναφέρθηκε, το μνημόνιο συνεργασίας έχει σημαντική αξία για την τουριστική κίνηση στη Μεσσηνία, καθώς οι tour operators ζητούν εκτός του δημόσιου νοσοκομείου να υπάρχει και ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη. “Οι επισκέπτες ερωτούν, εφόσον τους συμβεί κάτι -όσο και αν το απεύχονται- πώς θα το αντιμετωπίσουν, κι αυτό ήταν ένα θέμα που εμάς ως Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας μας απασχολούσε σφόδρα, γιατί το θέμα δεν ήταν απλώς πώς θα ανοίξουμε τα ξενοδοχεία” λέει ο κ. Καραλής.

Μέσα λοιπόν, από αυτό το μνημόνιο, όπως πρόσθεσε και ο κ. Τασσιόπουλος, “όποιος επισκέπτης έχει πρόβλημα ιατρικό και απευθυνθεί στους ξενοδόχους για βοήθεια, θα μπορούμε εμείς να τους προσφέρουμε τη βοήθεια αυτή που χρειάζονται”. Ετσι, εξήγησε ο κ. Καραλής, με αυτή την ιατρική κάλυψη οι ξενοδοχειακές μονάδες στο νομό απαντούν με επάρκεια στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις ενέργειες που επιβάλλεται να αποκτήσει μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να αποτελέσει ασφαλή προορισμό.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του City Hospital Γιάννης Τασσιόπουλος διαβεβαίωσε ότι “εμείς θα κάνουμε το παν για να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Εκ μέρους των μετόχων του City Hospital σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι των υψηλών υπηρεσιών που προσφέρουν οι ξενοδόχοι, οι οποίοι σε αυτή τη χρονική στιγμή χρειάζονται στήριξη”. Κι από την πλευρά τους, πρόσθεσε, “θα κάνουμε το παν για να σταθούμε σε αυτή την προσπάθειά τους δίπλα, γιατί ξέρουμε ότι αυτό αφορά τη μεσσηνιακή οικονομία και την οικονομία γενικότερα της περιοχής”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο οποίος χαιρέτισε τη χρησιμότητα της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Ν.Κ.