Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 13:44

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αρνητικά τα 65 τεστ προσωπικού και ασθενών για κορονοϊό

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αρνητικά τα 65 τεστ προσωπικού και ασθενών για κορονοϊό

 

Αρνητικά στον κορονοϊό ήταν και τα 65 δείγματα προσωπικού - ασθενών νοσηλευόμενων και πολιτών περιπατητικών, που ελήφθησαν την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση του ιδρύματος.

Πάντως το Νοσοκομείο Καλαμάτας μετά και τα νέα κρούσματα, που έγιναν γνωστά χθες παραμένει σε ετοιμότητα.

Στο μεταξύ, με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, το Νοσοκομείο Καλαμάτας μαζί μ’ αυτό του Αγρινίου ορίστηκαν ως νοσοκομεία Covid-19, ως μονάδες, δηλαδή, που μπορούν να νοσηλεύσουν περιστατικά κορονοϊού με απλά συμπτώματα. Τα βαριά περιστατικά θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, το Νοσοκομείο Καλαμάτας διαθέτει 10 κλίνες για νοσηλεία κορονοϊού, όπου θα νοσηλεύονται κατά προτεραιότητα ασθενείς προερχόμενοι από τη Μεσσηνία. Και αυτό γιατί, όπως πληροφορηθήκαμε, και άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν τη δυνατότητα νοσηλείας κρουσμάτων κορονοϊού, αφού έχουν δηλώσει τη δυνατότητά τους αυτή στην πλατφόρμα B.I. Health, σύστημα επιχειρηματικής ευφυίας. Το Νοσοκομείο Τρίπολης διαθέτει 16 κλίνες, της Σπάρτης 13, της Κορίνθου 15 κλίνες και του Πύργου 18, στις οποίες μπορούν να νοσηλεύσουν κρούσματα με ήπια συμπτώματα από τους νομούς τους.