Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 09:05

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ακτινολογικό

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο ακτινολογικό

 

Ενα από τα τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, το οποίο σύμφωνα με το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας λειτουργεί με ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό, είναι και το Ακτινολογικό.

Στο εν λόγω τμήμα από τις 6 θέσεις μόνιμων ιατρών, καλυμμένες είναι οι τρεις και μάλιστα, όπως αναφέρει το Σωματείο, οι δύο από τους τρεις μόνιμους ιατρούς οδεύουν προς συνταξιοδότηση. Εν τω μεταξύ, το τμήμα καλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα με την πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών, που όμως σε ένα μήνα τελειώνουν οι συμβάσεις τους. Κι αυτό εγκυμονεί έναν υπαρκτό κίνδυνο: Δηλαδή, από τον Οκτώβριο να μην μπορεί να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος, εφόσον δεν βρεθεί λύση από πλευράς νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της διοίκησης για το συγκεκριμένο θέμα, η “Ε” πήρε τη διαβεβαίωση πως και είναι γνωστό, αλλά και έχουν γίνει ενέργειες για την πρόσληψη άλλων επικουρικών ιατρών. Πάντως, ως άμεση λύση φέρεται να προκρίνεται η μετακίνηση ιατρού από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, κάτι ωστόσο που δεν μας επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε και διαψεύστηκε από επίσημη πηγή.

Εν τω μεταξύ, στην Κυπαρισσία διαχέεται η συγκεκριμένη εξέλιξη ως ένα σοβαρό ενδεχόμενο και υπάρχει ανησυχία γιατί ως μετακινούμενο στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καλαμάτας φέρεται το άτομο, το οποίο διενεργεί και τις μετρήσεις οστικής πυκνότητας στη νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας. Κάτι, που σύμφωνα με τοπικές πηγές, θα προκαλέσει πρόβλημα στις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου στην περιοχή της Τριφυλίας και ευρύτερα.