Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2020 16:23

Επιλογή Ασφαλών Αντισηπτικών ασπίδα προστασίας από τον συνεχώς μεταλλασσόμενο κορονοϊό

Γράφτηκε από την

Του Βασιλείου Καλλικούνη,

Θεωρούμε απαραίτητη την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, για την νέα κρίσιμη επιχειρηματική πρωτοβουλία που αναλάβαμε, μετά από την Γενική πρόσκληση της Διεθνούς κοινότητας για σύμπτυξη αρραγούς μετώπου, προβολής υγειονομικής ισχύος και αποφασιστικότητας όλων των χωρών, κατά την αντιμετώπιση του εφιαλτικού Covid-19.

Η εταιρεία Καλλικούνη με 170 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην σύνθεση, την ανάπτυξη και την επεξεργασία Αλκοολούχων διαλυμάτων, κατά την παραγωγή ποτών και αποσταγμάτων, κατέθεσε με υψηλό αίσθημα ευθύνης την διαθεσιμότητά της στην κοινή προσπάθεια, για την ουσιαστική καταπολέμηση του δολοφονικού Covid-19, δρομολογώντας άμεσα την παραγωγή αντισηπτικών και απολυμαντικών προϊόντων, με την ανέγερση νέας πρότυπης μονάδας τυποποίησης αλκοολούχων αντισηπτικών διαλυμάτων και βιοκτόνων-απολυμαντικών, εγκεκριμένων από την ιδιαίτερα απαιτητική αξιολόγηση του Ε.Ο.Φ.

Μετά την αδειοδότησή της από τον ΕΟΦ, η «Callicounis Health Cosmetics» θεωρεί τα ακόλουθα σκευάσματά της που συναποτελούν το «Alpha Protect Group», ασφαλή και υψηλής αντιμικροβιακής και αντισηπτικής αξίας και καθ’ όλα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις ιδιαιτερότητες του συνεχώς μεταλλασσόμενου κορονοϊού.

α) To «Alpha Protect», εγκεκριμένο προσφάτως από τον Ε.Ο.Φ. ως αντισηπτικό χεριών, με 70% καθαρή αιθυλική αλκοόλη από δημητριακά ως κύρια δραστική ουσία και με αποτελεσματική σύνθεση, αποτελεί ασπίδα προστασίας της εισόδου κορονοϊών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ελληνικό προϊόν.

β) Τo «Alpha Protect plus» με 80% καθαρή αιθυλική αλκοόλη ομοίως από δημητριακά, ως κύρια δραστική ουσία με ισχυρή αντισηπτική δράση, ενεκρίθη προσφάτως από τον Ε.Ο.Φ. ως βιοκτόνο αντισηπτικό διάλυμα, με δίχτυ προστασίας ευρέος φάσματος νοσογόνων μικροοργανισμών, καθιστά το «μέτωπο» των χεριών αδιαπέραστο και απόλυτα ασφαλές, εφόσον γίνονται συχνές σε αυτά επαλείψεις με ασφαλή όμως αντισηπτικά. Εμπεριέχοντας επίσης ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, το «Alpha Protect plus» προσφέρει ιδιαίτερη περιποίηση στο δέρμα, που καθιστά το προϊόν ιδανικό και για συχνή χρήση. Παρουσιάζει ευρεία βιοκτόνο δράση κατά των βακτηρίων και των ιών, συμπεριλαμβανόμενων και των κορονοϊών. Ελληνικό προϊόν.

γ) Τέλος το «Alpha Protect advanced» ισχυρό απολυμαντικό χώρων και επιφανειών, κατάλληλο τόσο για επαγγελματική όσο και οικιακή χρήση, επίσης με 80% καθαρή αιθυλική αλκοόλη ως κύρια δραστική ουσία, με απολυμαντική και αντιμικροβιακή δράση χωρίς χλώριο, αμμωνία και αλδεύδες, ευρίσκεται σε διαδικασία εγκρίσεως από τον Ε.Ο.Φ. και είναι ιδανικό για απολυμάνσεις επιφανειών. Ελληνικό προϊόν.

Θα πρέπει κατά την εκτίμησή μας, πέραν της οικονομικής πλευράς του θέματος που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να είναι η κυρίαρχη, να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν από τον υπεύθυνο προμηθειών των επιχειρήσεων, η κρισιμότητα της προστασίας των στελεχών, των εργαζομένων και των πελατών-αγοραστών των, από τις δυσάρεστες και λίαν επικίνδυνες πιθανότητες έκθεσής τους, στον εφιαλτικό κορονοϊό, τουλάχιστον κατά την παραμονή τους στους χώρους εργασίας και πώλησης. Θα πρέπει κατά συνέπεια να συνεκτιμηθεί η εντιμότητα και η συνέπεια, η εμπειρία και η τεχνογνωσία της προμηθεύτριας-παραγωγού εταιρείας αντισηπτικών και κατά μείζονα λόγο, η επάρκεια και η ασφάλεια που παρέχει το προτεινόμενο από αυτή αντισηπτικό-σκεύασμα.

Στην απευκταία περίπτωση ανάπτυξης δεύτερου κύματος και επανάκαμψης της σε καταστολή ευρισκόμενης Πανδημίας, η «Callicounis-Health-Cosmetics» αναλαμβάνοντας δράση, θα αντιτάξει τα τελευταίας γενιάς αντισηπτικά της, στην αντιμετώπιση του ταχέως μεταλλασσόμενου κορονοϊού, διασφαλίζοντας στους χρήστες της που πραγματοποιούν συχνές επαλείψεις, την αποτροπή διείσδυσης των εφιαλτικών κορονοϊών, από την κύρια πύλη εισόδου του ανθρώπινου οργανισμού που είναι τα χέρια.

Τα αντισηπτικά καταστρέφουν παθογόνους μικροοργανισμούς και χρησιμοποιούνται για τη μείωση, έως την πλήρη απομάκρυνση των μικροβίων από το δέρμα. Η αιθυλική αλκοόλη αποτελεί το πιο αποτελεσματικό αντισηπτικό του δέρματος, συγκριτικά με τις υπόλοιπες αλκοόλες και χρησιμοποιείται για επάλειψη και για ασφαλή απομάκρυνση των μικροβίων από τα χέρια. Είναι δραστική όταν είναι υδατικό διάλυμα και καταστρέφει την μεμβράνη των μικροβίων με τη μετουσίωση των πρωτεϊνών. Οταν η αιθυλική αλκοόλη έχει την ευχέρεια της δράσης για ένα λεπτό, αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντισηψίας των χεριών.

Η επάλειψη με αλκοολούχα διαλύματα αντισηπτικού, θεωρείται πιο αποτελεσματική διαδικασία από το πλύσιμο των χεριών και σκοπός της αντισηψίας των χεριών, είναι η απομάκρυνση της παροδικής μικροβιακής χλωρίδας. Εξαλείφει την πλειονότητα των μικροβίων και ακόμη στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των 20 έως 30 δευτερολέπτων, έχει καλή ανεκτικότητα στο δέρμα και δεν χρήζει κλασικής απολύμανσης με νερό και σαπούνι. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ταχεία αντισηψία των χεριών και πρέπει να εφαρμόζεται, πριν και μετά από κάθε επαφή ιδιαιτέρως με ασθενείς, με την φροντίδα και την ενυδάτωση του δέρματος να γίνεται αυτόματα. Η καλύτερη προστασία έναντι των ιών είναι, η αδρανοποίηση των μικροβίων με τα κατάλληλα απολυμαντικά στους χώρους που κινούμαστε, πριν αυτά φτάσουν στα χέρια ή στο δέρμα μας και από εκεί μέσα στον οργανισμό.

Ειδικότερα η επιφάνεια του κορονοϊού περιβάλλεται από ακίδες πρωτεΐνης, οι οποίες είναι ενσωματωμένες σε μεμβράνη, μέσα στην οποία είναι καλυμμένο το ιικό γονιδίωμα από άλλες πρωτεΐνες. Αυτό κατά τα φαινόμενα είναι και το «αδύναμο» σημείο του ιού, όπου λειτουργεί σαν μία εν δυνάμει υποδοχή στην επιφάνειά του, στην οποία μπορούν να εγχυθούν αντιικά φάρμακα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως απενεργοποιητές του ιού, με αποτέλεσμα να ανακόψουν την πορεία του, πριν καν εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα, οπότε έχουμε πρόωρη εξολόθρευση του κορονοϊού, πριν ενεργοποιηθεί επιμολυσματικά.

Δημιούργησαν επιπλέον μια τρισδιάστατη δομή της ακίδας, που επέτρεψε στους ερευνητές να αναγνωρίσουν με ενδοσκόπηση τη μοριακή της σύνθεση, όπου και ανακάλυψαν ότι η υποδοχή ήταν γεμάτη με λινολεϊκό οξύ, με αποστολή του λιπαρού αυτού μορίου να είναι, η σταθεροποίηση της πρωτεΐνης ή του σωματιδίου, πριν αλληλεπιδράσει με υποδοχείς στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων. Θεωρούν δε ότι μια χημική ουσία που θα μιμείται αυτό, θα μπορούσε να δράσει ως αντιικό, πράγμα το οποίο αποτελεί σημαντική ανακάλυψη, γιατί τώρα μπορούμε να βρούμε τρόπο να «κλειδώσουμε» την πρωτεΐνη αυτή και να την μετατρέψουμε σε μη μολυσματική και να τεθεί ο κορονοϊός εκτός μάχης.

Τα αντισηπτικά νέας γενιάς στα οποία συντόμως θα προσχωρήσουμε, εκτός της κεντρικής χρήσης και της δύναμης πυρός που διαθέτουν οι δραστικές ουσίες που εμπεριέχουν, επιτίθενται εναλλακτικά ως εφεδρείες και αδρανοποιούν τον κορονοϊό με αντιμικροβιακά νανοσωματίδια, τα οποία τον δεσμεύουν και τον ακινητοποιούν, λόγω του πολύ μικρότερου από αυτόν μεγέθους των, της τάξεως των 10-20 νανομέτρων, με τον κορονοϊό να είναι μεγέθους 100 νανομέτρων. Εν συνεχεία προσκολλώνται σε αυτόν και τον αδρανοποιούν, ώστε να μην μπορεί να κολλήσει στους υποδοχείς της μύτης, πράγμα που αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα των νανοαντισηπτικών, έναντι όλων των άλλων κλασικών σκευασμάτων.

Το ενδιαφέρον του τμήματος προμηθειών κάθε υπεύθυνης επιχείρησης, θα πρέπει να εντοπίζεται στη δραστικότητα του αντισηπτικού, με περιεκτικότητα από 70% έως 80% σε αιθυλική αλκοόλη και εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Φ. όπως το «Alpha Protect plus» και όχι σε σκευάσματα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας, χωρίς έγκυρες πιστοποιήσεις και με υποβαθμισμένες αλκοόλες συνολικής περιεκτικότητας κάτω του 60% κατ’ όγκο.

Θα πρέπει κάθε επιχείρηση, με γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας της υγείας και του αξιόμαχου του στελεχιακού της δυναμικού, να σταθμίσει τα θεμελιώδη και μετά να προχωρήσει στην επιλογή του βέλτιστου σκευάσματος, για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της.

Με ειλικρίνεια και εντιμότητα «οικοδομήθηκε» η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα εμπορικά σήματα και τα προϊόντα της «Καλλικούνη», τα οποία τοποθετούνται τμηματικά ως «premium» προϊόντα στην Ελληνική και την διεθνή αγορά. Το όραμα, οι αξίες, οι κανόνες και τα ιδανικά, συνθέτουν την επιχειρησιακή της κουλτούρα, η οποία σε συνδυασμό με την σωρευμένη εμπειρία δύο αιώνων περίπου συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, αποτελούν τον πυρήνα του DNA της.

Στην εταιρεία «Καλλικούνη», ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη ήπιας θεραπευτικής παρέμβασης και ενίσχυσης της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου, επιστρατεύσαμε την πολύχρονη εμπειρία μας, στις εκχυλίσεις και τις αποστάξεις φυτικών σκευασμάτων, από την πλούσια σε βιοποικιλότητα Ελληνική γη, η οποία συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα, κοινό αγαθό, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τυγχάνει μέχρι σήμερα σχετικώς ηπίων ανθρωπίνων παρεμβάσεων, αποτελεσματικής προστασίας με πρακτικές αειφορικής διαχείρισης από επιθετικές και ρυπογόνες δραστηριότητες. Κατά συνέπεια ο περιβαλλοντικός αυτός πλούτος μας επιτρέπει να αναπτύξουμε μια νέα παραγωγική δραστηριότητα, στο χώρο των παραφαρμακευτικών σκευασμάτων, των συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς και της θεραπευτικής παρέμβασης από το ανεξάντλητο Φαρμακείο της φύσης. Το κυοφορούμενο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας θα πρέπει να έχει στο επίκεντρό του τον πρωτογενή του τομέα και μαζί με την μεταποίηση και την βιομηχανία, να αποτελέσουν τον πυρήνα ανασύνταξής της.

Στο σύγχρονο χημικό εργαστήριό μας, εφαρμόζουμε μεθόδους εντατικής απομόνωσης και παραλαβής πολυφαινολών και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών από φυτικές Α’ ύλες, καθώς και μεθόδους ταυτοποίησης και προσδιορισμού, όλων των πολυτίμων ενώσεων, που απαντώνται στα φυσικά αιθέρια έλαια και στα εκχυλίσματα. Στο βασικό εργαστηριακό εξοπλισμό μας περιλαμβάνονται, αέριος χρωματογραφία, υγρή χρωματογραφία, φασματοσκοπία μάζας και φασματοφωτόμετρο ορατού-υπεριώδους. Οι μέθοδοι εκχυλίσεων που χρησιμοποιούμε, διακρίνονται σε αυτές με εκχυλίσεις με διαλύτες, όπως και σε αυτές με υπερκρίσιμες εκχυλίσεις με CO2.

Στην εταιρεία «Καλλικούνη», συνεργαζόμαστε με ειδικευμένους πανεπιστημιακούς, σε ιδιαίτερους τομείς επιστημονικού ερευνητικού ενδιαφέροντος και συμμετέχουμε σε επίσημες κλινικές ερευνητικές προσπάθειες, προσφέροντας τα θεραπευτικά μας σκευάσματα.

Πρώτη ομάς παραφαρμακευτικών προϊόντων μας, αποτέλεσε η καθημερινή τυποποίηση πέντε προϊόντων, που αποτελούν συνδυασμό φρέσκου χυμοποιημένου ζελέ φύλλων Αλόης σε ποσοστό 95%, με χυμό φράουλας, ή με αιθέριο έλαιο λεμονιού, ή με εκχύλισμα φυσικής Μαστίχας, ή με εκχύλισμα Ελληνικού Κρόκου, το οποίο χορηγείται από την έδρα της Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε κλινικές έρευνες.

Όραμά μας είναι η διασφάλιση της ανάπτυξης της εταιρείας μας, ως πρωτοπόρου μονάδας παραγωγής βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας, καθώς και στοχευμένης θεραπευτικής παρέμβασης. Με διορατικότητα, σωστή κρίση στις επιχειρηματικές προκλήσεις, αίσθημα ευθύνης, υψηλούς στόχους και αξίες και μέσω των παραγόμενων προϊόντων μας, στηρίζουμε τις αρχές της υγιεινής παραδοσιακής ελληνικής διατροφής, της προστασίας της ψυχικής και της σωματικής υγείας.