Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 14:02

Διαδικτυακή ενημέρωση για τη Ψωρίαση

Γράφτηκε από την
Διαδικτυακή ενημέρωση για τη Ψωρίαση

Με αφορμή τη σημερινή (Πέμπτη 29 Οκτωβρίου) Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα στις 6.30 μ.μ. διαδικτυακή εκδήλωση-webinar με τίτλο «Ενημερώσου για την Ψωρίαση», στο facebook.com/epidermia.

Το «Επιδέρμια«, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον ασθενή και την έγκυρη ενημέρωση για τη νόσο, δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να θέσουν απευθείας ερωτήματα στους γιατρούς που θα είναι καλεσμένοι στο webinar. Ειδικότερα, στις ερωτήσεις θα απαντήσουν οι διακεκριμένοι επιστήμονες Δημήτρης Ιωαννίδης (καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας ΑΠΘ, διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ.) και Μαρία Πολίτου (δερματολόγος– αφροδισιολόγος, επιμελήτρια Α’, Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Α. Συγγρός).
Η εκδήλωση γίνεται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Genesis Pharma και UCB.

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης καθιερώθηκε από την IFPA και γιορτάζεται στις 29 Οκτωβρίου από το έτος 2004. Το «Επιδέρμια», ο σύλλογος που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην IFPA, τονίζει τη σημασία που έχει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας, που είναι «Ενημερώσου». Η γνώση αποτελεί δύναμη για τον ασθενή, ο οποίος έχοντας την κατάλληλη πληροφόρηση μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τη νόσο του με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.
Με τη σωστή ενημέρωση, όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται, ότι δεν αποτελεί μόνο μία δερματική ασθένεια, αλλά μία ασθένεια με σοβαρές συννοσηρότητες, και να διαλυθούν μύθοι και προκαταλήψεις σχετικά με αυτήν. Οι ενημερωμένοι σύλλογοι ασθενών είναι πιο αποτελεσματικοί στη στήριξη των ανθρώπων με διάγνωση ψωρίασης. Οι ενημερωμένοι φορείς λήψεων αποφάσεων εφαρμόζουν σχέδια δράσης και υποστηρίζουν δυναμικά τους ασθενείς.
Τα ηχηρά μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2020 μεταδίδονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου «Επιδέρμια» όλο το μήνα Οκτώβριο.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
O Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» δημιουργήθηκε το 2015 αποκλειστικά από ασθενείς, μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών και η υποστήριξή τους με κάθε τρόπο και μέσο. Επίσης, ο σύλλογος στοχεύει στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς η αποστιγματοποίηση της νόσου αποτελούν προτεραιότητα για το «Επιδέρμια». Ο σύλλογος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA, στην Πανευρωπαϊκή Ομπρέλα Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση Europso καθώς και στον φορέα IDEOM στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το «Επιδέρμια» είναι μέλος της Ενωσης Ασθενών Ελλάδος.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα www.epidermia.gr ή στο τηλέφωνο 23155 53780.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER