Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 13:29

Αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Αυστηροποιούνται τα μέτρα εισόδου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, ενώ όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία μειώνονται τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία κατά 80%.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή ΝΜ Κυπαρισσίας – ΓΝ Μεσσηνίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου, τα μέτρα που θα ισχύουν στη νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας στα προγραμματισμένα ραντεβού των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, στη συνοδεία νοσηλευόμενων ασθενών και στα τακτικά χειρουργεία είναι τα εξής:
1.Η είσοδος των πολιτών με προγραμματισμένο ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 14:00 όπου θα γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και θερμομέτρηση.
2. Όλες τις μέρες και ώρες η είσοδος των συνοδών νοσηλευόμενων ασθενών που διαθέτουν την απαραίτητη άδεια παραμονής συνοδού θα γίνεται από την πύλη των Επειγόντων Περιστατικών.
3. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από την διοίκηση του νοσοκομείου.
4. Επισημαίνεται η υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.
5. Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας (covid.gov.gr) και λόγω των έκτακτων μέτρων από την Δευτέρα 9/11/2020 μειώνονται κατά 80 % τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά.
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Παρακαλούμε για τη συνδρομή όλων των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Συστήνεται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων από και προς το νοσοκομείο».


NEWSLETTER