Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 08:47

Καλαμάτα: Εμβολιάστηκε η πρώτη ομάδα 34 ηλικιωμένων - Συνεχίζεται και σήμερα το πρόγραμμα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Εμβολιάστηκε η πρώτη ομάδα 34 ηλικιωμένων - Συνεχίζεται και σήμερα το πρόγραμμα

 

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και συνεχίζονται σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων άνω των 85 ετών.

Οι εμβολιασμοί εξελίχθηκαν ομαλά την πρώτη ημέρα και σύμφωνα με τα ραντεβού, με ελάχιστες ακυρώσεις που μέχρι το μεσημέρι δεν ξεπερνούσαν τις τρεις συνολικά. Συνολικά έγιναν 34 εμβολιασμοί.

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λειτουργούν 2 εμβολιαστικές γραμμές και έχει προγραμματιστεί να εμβολιαστούν πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών μέχρι και σήμερα Δευτέρα, ενώ στις προθέσεις της διοίκησης είναι να λειτουργήσουν 2 ακόμα εμβολιαστικές γραμμές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει την εμβολιαστική ομάδα τηρεί αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ έχει ελεγχθεί για την ανίχνευση του ιού. Σε ετοιμότητα για οτιδήποτε χρειαστεί βρίσκονται και άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου. Διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ δίπλα στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος υπάρχουν για τους συνοδούς.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Ο πολίτης δίνει τον κωδικό αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό του Κέντρου Εμβολιασμού. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα tablets, σαρώνει το QR Code ή αναζητά με βάση τον κωδικό αριθμό το ραντεβού και το επιβεβαιώνει.

Στη συνέχεια, απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.


NEWSLETTER