Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 20:26

Μεσσηνία: Συνολικά 153 εμβόλια έγιναν Δευτέρα και Τρίτη

Μεσσηνία: Συνολικά 153 εμβόλια έγιναν Δευτέρα και Τρίτη

 

Συνολικά 153 εμβόλια έγιναν χθες και σήμερα στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας.

Από αυτά τα 53 έγιναν τη Δευτέρα και τα υπόλοιπα 91 σήμερα,

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι χθες λειτουργούσαν 2 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ στις προθέσεις της διοίκησης είναι να λειτουργήσουν 2 ακόμα. Οσον αφορά τη διαδικασία, ο πολίτης δίνει τον κωδικό αριθμό ραντεβού ή το QR Code και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κ.λπ.) στο προσωπικό του Κέντρου Εμβολιασμού. Το προσωπικό αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού στα τάμπλετ, σαρώνει το QR Code ή αναζητά με βάση τον κωδικό αριθμό το ραντεβού και το επιβεβαιώνει. Στη συνέχεια, απαντάται το απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις και αφού ο ιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση.

Συνολικά στη Μεσσηνία έχουν γίνει μέχρι τώρα (μαζί με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό) 743 εμβολιασμοί, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν γίνει 93.179 εμβόλια.

Από αύριο Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας με σκοπό να υπάρξει επιτάχυνση του εμβολιαστικού ρυθμού στην περιοχή.