Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 08:30

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ηλικιωμένων και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ηλικιωμένων και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (βίντεο)

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας για τους ηλικιωμένους 85 ετών και πάνω.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Παναγιώτης Κατσαφάδος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα για τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων και πως δεν θα χαθεί καμία δόση, με τη λίστα των ένστολων που θα αντικαταστήσουν όσους δεν μπορέσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Στην έναρξη των εμβολιασμών στο Κ.Υ. παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος δήλωσε τη στήριξη της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια και στο πρόσωπο του κ. Κατσαφάδου ευχαρίστησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Καλαμάτας και όλης της Μεσσηνίας που αυτή την περίοδο δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα.

Ηλικιωμένοι που έκαναν το εμβόλιο, μας είπαν ότι δεν ένιωσαν τίποτα, πως ήταν πολύ καλά, καλύτερα από ό,τι τα περίμεναν, παρατηρώντας ότι “πρέπει να το κάνουν όλοι, όπως λένε οι επιστήμονες”.

Ο συνταξιούχος γιατρός - κυτταρολόγος Σπύρος Φίλιππας που έκανε το εμβόλιο, επεσήμανε ότι “είναι απαραίτητο το εμβόλιο και ιδίως για μας που έχουμε ζήσει στην παλιά εποχή που ζήσαμε χάρις στα εμβόλια. Οφείλουμε να κάνουμε το εμβόλιο”.

Αναλυτικά, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος δήλωσε ότι “ξεκινήσαμε, μέχρι στιγμής πηγαίνουν όλα καλά” και παρατήρησε: “Ο κόσμος έρχεται, εμβολιάζεται, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που έχουμε, τις οδηγίες της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ. Πηγαίνουν όλα καλά και θα πάνε όλα καλά. Είμαστε αισιόδοξοι και θα καταφέρουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε να εμβολιάσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της πόλης μας, θα τα πετύχουμε”.

Ο κ. Κατσαφάδος επανέλαβε ότι “επειδή ενδέχεται ορισμένοι συμπολίτες μας να μην μπορέσουν να εμβολιαστούν ή να μην περάσουν από τον ιατρικό έλεγχο, οι θέσεις θα καλυφθούν”, επισημαίνοντας: “Υπάρχει ήδη μία λίστα με ένστολους στην προκειμένη περίπτωση, οι οποίοι θα ενημερωθούν και τα κενά θα καλυφθούν. Δεν θα χαθεί καμία δόση εμβολίου και δεν θα χαθεί καμία εμβολιαστική ώρα από τα εμβολιαστικά κέντρα του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας. Υπολογίζουμε σήμερα να έρθουν γύρω στους 50 συμπολίτες μας”. Ακόμα, ανέφερε ότι “ο χρόνος είναι υπεραρκετός του τέταρτου και των 20 λεπτών που έχουν κλείσει τα ραντεβού, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το εμβολιαστικό κέντρο είναι ανοιχτό μέχρι τις 9 το βράδυ”.

Για τον ιατρικό έλεγχο που χρειάζεται πριν το εμβόλιο, παρατήρησε πως “το άτομο που θα έρθει, φέρνει το βιβλιάριο υγείας μαζί του, ελέγχουμε και το βιβλιάριο. Γιατί μην ξεχνάτε, είναι άτομα κάποιας ηλικίας, οπότε πιθανότατα το ιστορικό να μην είναι αξιόπιστο. Τους κάνουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις, συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο που θέλει ο ΕΟΔΥ και εκτός από αυτό, τους κάνουμε και ερωτήσεις, εκτιμώντας την κατάσταση, ώστε να πάνε με σιγουριά να κάνουν το εμβόλιο”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι παραβρέθηκε την ημέρα έναρξης των εμβολιασμών “για να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια” και δήλωσε: “Χαίρομαι που το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής, τα καλύτερα αποτελέσματα, έχει οργανωθεί πάρα πολύ καλά και όπως εξήγησε ο διευθυντής έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, ώστε να μη χαθεί καμία δόση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί γνωρίζουμε ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες στη ροή της τροφοδοσίας από εμβόλια. Θεωρούμε ότι στην πορεία και με την έναρξη της παραγωγής και από άλλες εταιρείες, αυτά θα εξομαλυνθούν, για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να φθάσουμε στα επίπεδα της ανοσίας, ώστε σιγά - σιγά να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από αυτό το άσχημο που έχει βρει την ανθρωπότητα από την πανδημία”. Ακόμα, ανέφερε κι ενημέρωσε και τον κ. Κατσαφάδο ότι “στα πλαίσια του προσωπικού που παίρνουμε στα πλαίσια του Covid, έχουμε και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο θα στηρίξει τις προσπάθειες είτε για να κάνουν τα rapid tests είτε οτιδήποτε άλλο, μαζί με τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας που είναι υπεύθυνοι για την ιχνηλάτηση και οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας”.

Κλείνοντας, ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι “συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των υγειονομικών. Το έχουμε αποδείξει αυτό από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας και με εξοπλισμό και με τεστ. Και βεβαίως είμαστε εδώ για να ευχαριστήσουμε στο πρόσωπο του διευθυντή του κ. Κατσαφάδου όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας της Καλαμάτας και όλης της Μεσσηνίας που αυτή την περίοδο δίνουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα. Θέλω να τους συγχαρώ και να επαναλάβουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους”.


NEWSLETTER