Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:16

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Σχέδια για 2 ακόμη κλίνες στη ΜΕΘ Covid19 - Δύο νέοι θάνατοι ασθενών!

Γράφτηκε από τον

 

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό (ο ένας είχε ξεφύγει από τον ιό, αλλά ήταν πολύ επιβαρυμένος) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες.

Την Παρασκευή έχασε την 3μηνη μάχη που έδινε στο νοσοκομείο ένας 75χρονος, ο οποίος προερχόταν από δύσκολα χειρουργεία. Αρχικά νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Covid, στη συνέχεια έγινε αρνητικός στη νόσο και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, αλλά τελικά, με την επιβάρυνση που είχε υποστεί, δεν τα κατάφερε. Χθες “έφυγε” ένας 87χρονος με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στην κλινική Covid.

Το δυσάρεστο είναι ότι στη ΜΕΘ Covid εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 άτομα, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, καθώς για να τεθούν σε λειτουργία άλλα 2 κρεβάτια, πρέπει να συντρέξουν και άλλες δυνατότητες, που είναι στα όριά τους. Η λειτουργία της ΜΕΘ για τον κορονοϊό σχετίζεται και με την εικόνα της πανδημίας σε άλλους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς ασθενείς με Covid από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στην κλινική Covid νοσηλεύονται 17 άτομα (έχει δυνατότητα μέχρι 35) και χθες 2 πήραν εξιτήριο.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι ρυθμοί του εμβολιασμού έχουν βελτιωθεί σημαντικά και καθημερινά γίνονται 300 εμβόλια. Πέρα από την ηλικία των 70-74 ετών, αυτή την περίοδο εμβολιάζονται και νεφροπαθείς.

Γ.Σ.