Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 09:16

Στο «κόκκινο» το νοσοκομείο Καλαμάτας: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 53 νοσηλευόμενους

Γράφτηκε από τον
Στο «κόκκινο» το νοσοκομείο Καλαμάτας: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 53 νοσηλευόμενους

 

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο σπάει το Νοσοκομείο Καλαμάτας με τα κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύει, και πλέον η πίεση στην κλινική Covid “χτυπάει κόκκινο”, παρά τη νέα επέκτασή της με άλλα 8 κρεβάτια.

Χθες οι ασθενείς στην κλινική έφτασαν τους 53 και είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, από την έναρξη της πανδημίας και της λειτουργίας της κλινικής Covid. Και αυτό γιατί έγιναν 11 εισαγωγές και δόθηκαν 3 εξιτήρια.

Μέσα στο τελευταίο 3ήμερο (από Τετάρτη έως Παρασκευή) οι 40 ασθενείς αυξήθηκαν σε 53, με 31 εισαγωγές συνολικά και 12 εξιτήρια. Η εικόνα της κλινικής Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο τη δραματική διασπορά του ιού στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, κάποιοι ασθενείς είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, και μάλιστα δεν είναι μόνο μεγάλης, αλλά και μέσης ηλικίας.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη μας ενημέρωσε χθες ότι για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νοσηλείας η κλινική πήρε άλλα 8 κρεβάτια (σύνολο 16 από την περασμένη Τρίτη), με αντίστοιχη μείωση των κρεβατιών στη Χειρουργική Κλινική.

Η επόμενη περικοπή που θα γίνει αυτές τις μέρες αφορά το χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, που θα μειωθεί στο μισό, ώστε το άλλο μισό να λειτουργήσει ως χώρος αναμονής των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού που φτάνουν στο νοσοκομείο. Είναι ο αναγκαίος χώρος για τον έλεγχο και την αξιολόγηση από τους γιατρούς, ώστε να παραμείνουν στην κλινική Covid οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι, που είναι πιο ελαφρά, μετά τις οδηγίες των γιατρών να επιστρέψουν στο σπίτι τους σε καραντίνα μέχρι να αναρρώσουν.

Ενα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι η ανάγκη της στελέχωσης - ενίσχυσης της κλινικής Covid με επιπλέον γιατρούς κατάλληλης ειδικότητας, για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER