Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 09:24

Δύο σημαντικά ιατρικά συνέδρια στην Καλαμάτα (βίντεο)

Δύο σημαντικά ιατρικά συνέδρια στην Καλαμάτα (βίντεο)

Δύο σημαντικά ιατρικά συνέδρια θα λάβουν χώρα το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα.

Πρόκειται α) για το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Χορού, και β) για τη διοργάνωση με θέμα «Νεότερα δεδομένα - Σύγχρονες θεραπείες σε: Σακχαρώδη Διαβήτη, Παχυσαρκία, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις Ανοσοανεπάρκεια», τις εργασίες της οποίας θα ανοίξει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας χθες με αφορμή τις δύο διοργανώσεις, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι “η Καλαμάτα είναι μία σύγχρονη πόλη για συνεδριακό τουρισμό υψηλού επιπέδου”. Στάθηκε επίσης στην επικείμενη παρουσία του δημάρχου Αθηναίων στην Καλαμάτα, λέγοντας ότι έχουν εδώ και καιρό πολύ καλή συνεργασία – αναφέροντας χαρακτηριστικά την παραχώρηση 37 ηλεκτρονικών προγραμμάτων για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών. “Με τον Κώστα Μπακογιάννη θα συναντηθούμε την Παρασκευή στη 1 μ.μ. για να συζητήσουμε ζητήματα συνεργασίας των δύο πλευρών, και θα του ζητήσουμε και τη στήριξή του στην προσπάθειά μας για ένταξη της πόλης μας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις” είπε ο κ. Βασιλόπουλος.

 

ΧΑΛΒΑΤΣΙΩΤΗΣ: “ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ”

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο οποίος έχει και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του δεύτερου συνεδρίου, με την ιδιότητα του προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού. “Από φέτος επιχειρούμε τη διοργάνωση ενός Φόρουμ Υγείας με τη συμμετοχή όχι μόνο επιστημόνων υγείας, αλλά και φαρμακοβιομηχανιών, πολιτικών και άλλων θεσμικών παραγόντων” είπε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη διοργάνωση, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολυθεματικό συνέδριο με έγκριτους γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ άλλων το “παρών” θα δώσουν o πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας και ο καθηγητής Ευάγγελος Γιαμαρέλλος.

 

ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο κ. Χαλβατσιώτης έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες δράσεις για το κοινό, το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο. Η μία έχει να κάνει με το διαβητικό πόδι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας, όπου θα υπάρχει δυνατότητα εξετάσεις του κοινού. Η δεύτερη θα γίνει με μέριμνα της προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού και Γονιμότητας, καθηγήτριας Γυναικολογίας - Μαιευτικής Σοφίας Καλανταρίδου, και θα περιλαμβάνει οδηγίες αυτοεξέτασης του μαστού, αλλά και εξατομικευμένη συζήτηση για τον βαθμό γονιμότητας. Η δράση αυτή θα γίνει στο διάστημα 10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.