Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 08:42

Κέντρο ψυχικής υγείας: Ταλαιπωρία γονέων από έλλειψη παιδοψυχίατρου

Γράφτηκε από την
Κέντρο ψυχικής υγείας: Ταλαιπωρία γονέων από έλλειψη παιδοψυχίατρου

 

Σε αδιέξοδο είναι πολλοί γονείς παιδιών τα οποία δικαιούνται ειδικές θεραπείες αλλά αυτές δεν μπορούν να εγκριθούν γιατί η μοναδική παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τον Αύγουστο.

Την καταγγελία έκαναν στην “Ε” γονείς παιδιών οι οποίοι μας είπαν ότι υπάρχει ήδη μια μεγάλη λίστα αναμονής για εγκρίσεις, ενώ σίγουρες απαντήσεις για το πότε θα επιστρέψει η παιδοψυχίατρος στα καθήκοντά της δεν έχουν πάρει. Μάλιστα, γονιός ανέφερε πως δύσκολα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και για τον Οκτώβριο.

Η εφημερίδα ως όφειλε επικοινώνησε με την προϊσταμένη αρχή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, δηλαδή το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τη διοικήτριά του Ελένη Αλειφέρη. Η απάντηση που πήραμε μέσω του γραφείου της διοικήτριας είναι πως “η παιδοψυχίατρος είναι σε αναρρωτική άδεια μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου”.

Εν τω μεταξύ, ως μόνη εναλλακτική δίνεται προς το παρόν η προσφυγή των γονιών σε ψυχίατρο δημόσιας δομής στην Τρίπολη ή στην Αθήνα, για να υποβάλει την αίτηση των ειδικών θεραπειών προς την αρμόδια επιτροπή του ΕΟΠΥΥ και να αποζημιωθούν. Ωστόσο στην Τρίπολη, όπως λένε οι γονείς, δεν δέχονται να τους εξυπηρετήσουν, και τους παραπέμπουν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας. Οπότε, για να γίνουν οι θεραπείες, αναγκαστικά πληρώνονται από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πολλοί, χωρίς να έχουν άλλη αμεσότερη λύση, αφήνουν τα στοιχεία τους ώστε να τους καλέσουν από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας για ραντεβού, όποτε και αν αυτά ξεκινήσουν να γίνονται. Ομως, η καθυστέρηση αναμένεται να είναι μεγάλη μέχρι να έρθει η σειρά τους, ίσως και μετά τον Οκτώβριο.

Οσο για τις θεραπείες που χρειάζεται να γίνουν, οι γονείς των παιδιών που εμείς μιλήσαμε δεν ανέφεραν αν κάποιοι αναγκάστηκαν να τις μειώσουν ή και να τις διακόψουν προσωρινά, αλλά σε κάθε περίπτωση λυπεί η συνεχής φθίνουσα πορεία στη λειτουργία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER