Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 12:05

Με rapid test οι συνοδοί ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με rapid test οι συνοδοί ασθενών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

 

“Οι συνοδοί (εμβολιασμένοι και μη) των ασθενών που νοσηλεύονται στα τμήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας υποχρεούνται να υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο νοσοκομείο, και εάν η νοσηλεία των ασθενών τους παρατείνεται πέραν των 5 ημερών, να υποβάλλονται σε νέο test. Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός σε ένα συνοδό για κάθε ασθενή (όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον ιατρό του Τμήματος)”.

Αυτό επισημαίνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την πρόληψη διασποράς του ιού SARS-Cov2 στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της εντατικοποίησης των ελέγχων για την αυστηρή τήρησή τους.

Ακόμα σημειώνει ότι: “Οσοι πολίτες προσέρχονται για εξέταση στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου και είναι αποδεδειγμένα πλήρως εμβολιασμένοι (πιστοποιητικό εμβολιασμού) ή όσοι αποδεδειγμένα έχουν νοσήσει, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test κατά την είσοδό τους στο χώρο των ιατρείων. Εξαιρούνται όσοι ασθενείς έχουν ραντεβού στο ΩΡΛ Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο, οι ασθενείς που θα υποβληθούν σε ενδοσκόπηση (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, κυστεοσκόπηση), καθώς και οι ασθενείς που εισέρχονται στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και στο Τμήμα Χημειοθεραπειών, οι οποίοι υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών”.

Παρατηρεί, επίσης, πως “τα παραπάνω μέτρα θα τηρούνται απαρέγκλιτα και θα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο από τη διοίκηση του Νοσοκομείου” και παρακαλεί “για την συνδρομή όλων των πολιτών, ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η προφύλαξη των ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες”.