Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 09:24

Αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμών στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αυξήθηκε ο αριθμός των εμβολιασμών στη Μεσσηνία (βίντεο)

Εχει αυξηθεί η κίνηση για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και στη Μεσσηνία.

Κλείνονται περισσότερα ραντεβού και γίνονται πιο πολλά εμβόλια, κυρίως πρώτη δόση, δηλαδή άνθρωποι που μέχρι τώρα δεν είχαν εμβολιαστεί.

Η αυξητική εικόνα καταγράφεται στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, αλλά και στα φαρμακεία όπου κλείνονται ραντεβού. Η εκτίμηση είναι ότι έπαιξαν ρόλο τα νέα μέτρα, η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση των 2 rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους, αλλά και ο φόβος από την έξαρση κρουσμάτων και θανάτων. 

Ειδικότερα, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη μας είπε ότι “παρουσιάζεται αύξηση στα εμβόλια. Εκεί που είχαμε πέσει και κάτω από 100 εμβόλια την ημέρα, τώρα κάνουμε γύρω στα 250 και τη Δευτέρα έχουμε κλείσει 300 ραντεβού” – και παρατήρησε: “Γίνονται όλα τα εμβόλια, και πρώτη και τρίτη δόση, αλλά υπάρχει σημαντική αύξηση στην πρώτη, σε αυτούς που δεν είχαν κάνει εμβόλιο μέχρι τώρα”.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος, μας ενημέρωσε ότι “έχουν ανέβει τα εμβόλια. Δεν έχουμε πάει στα 400 την ημέρα που κάναμε τον καλό καιρό, αλλά από τα 120 που είχαμε πέσει, ανεβήκαμε στα 170 με 180 εμβόλια. Γίνεται η τρίτη δόση, αλλά η πλειονότητα είναι για την πρώτη δόση, και αυτό είναι το ενθαρρυντικό. Οι περισσότεροι είναι ηλικίας 50-60 ετών”. Εκτίμησε πως “είναι κυρίως οικονομικοί οι λόγοι, το κόστος των 2 rapid test την εβδομάδα, αλλά και γιατί φοβήθηκαν, με αυτά που βλέπουν με την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων”.

Ο γιατρός επεσήμανε ότι “με το εμβόλιο κάποιος κολλάει και μεταδίδει τον ιό πιο δύσκολα, και τον περνάει πολύ πιο ανώδυνα”.

Ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παύλος Μπουζιάνης ανέφερε ότι “έχει αυξηθεί η κίνηση για τα εμβόλια. Οι πολίτες που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο έρχονται και ζητούν να κλείσουν ραντεβού. Κλείνουν και για την τρίτη δόση, για την οποία πρέπει να έχουν κλείσει 6 μήνες από την ημέρα που έκαναν τη δεύτερη”. Εξήγησε πως “μετά τα νέα μέτρα κλείνεις ραντεβού για εμβόλιο μετά από μία εβδομάδα με 10 ημέρες, ενώ πριν έκλεινες την ίδια ημέρα”. Εκτίμησε και αυτός ότι έπαιξαν ρόλο “η ταλαιπωρία για τα 2 rapid test που χρειάζονται την εβδομάδα, αλλά και η οικονομική επιβάρυνση, για κάποιους είναι πρόβλημα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER