Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 22:17

Μεσσηνία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Χρυσοχώρι

Μεσσηνία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Χρυσοχώρι

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στην παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Χρυσοχώρι Τριφυλίας από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χωριό διαθέτει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, δωρεά του Ιδρύματος Καρέλια, κι έτσι οι κάτοικοί του και ειδικά οι νέοι εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του.
Σε σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Τ.Κ. Χρυσοχωρίου Γιώργου Νάνου και της προέδρου του Προοδευτικού Συλλόγου Χρυσοχωριτών Χρυσάνθης Γαρίνη τονίζεται: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Ηλιόπουλο Γεώργιο και Λαμπρόπουλο Δημήτριο για την επιτυχημένη εκπαίδευση πάνω στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοαναπνευστικη αναζωογόνηση. Είκοσι πέντε άτομα κάτοικοι του χωριού μας παρακολούθησαν το σεμινάριο με ιδιαίτερο ζήλο, έμαθαν πολύ σημαντικά πράγματα και εκπαιδεύτηκαν σχετικά με τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που διαθέτει ήδη το χωριό μας (δωρεά Ιδρύματος Καρέλια) στην καρδιοαναπνευστικη αναζωογόνηση ενηλίκων, βρεφών και στο τραύμα.
Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται από το ΕΚΑΒ με την εκπαίδευση πολιτών στην ΚΑΡΠΑ και στις πρώτες βοήθειες, διότι η γνώση σώζει ζωές. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ».