Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 08:09

Αλειφέρη για πολύ βαριές νοσηλείες και απώλειες ηλικιωμένων ασθενών (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Παράκληση σε παιδιά κι εγγόνια να προστατεύουν τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, παππούδες  και γιαγιάδες από τον κορονοϊό, απηύθυνε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη χθες σε δηλώσεις της.

Και αυτό γιατί υπάρχουν πολύ βαριές νοσηλείες και απώλειες ηλικιωμένων ασθενών. Κατά την κ. Αλειφέρη, οι απώλειες αυτές οφείλονται κυρίως σε άλλες βαριές νοσηρότητες, οι θάνατοι δεν είναι πολλοί σε σχέση με τις εισαγωγές, ενώ “φεύγει” κι ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων ασθενών σε μεγάλη ηλικία.

Αναλυτικά, η κ. Αλειφέρη αφού ενημέρωσε για την άρση των περιορισμών για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με εξαίρεση το Ιατρείο ΩΡΛ, σημείωσε ότι “συνεχίζουμε να έχουμε πολύ βαριές νοσηλείες, ιδιαίτερα των πολύ μεγάλων σε ηλικία ασθενών. Χάνονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που έχουν συνοδά νοσήματα και σοβαρές νοσηρότητες. Το πρόβλημα είναι από τις άλλες σοβαρές νοσηρότητες”. Ζήτησε από τους συμπολίτες μας “να προσπαθούν να προστατεύουν τους μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους” και παρατήρησε: “Είναι σημαντικό που έχουμε κοντά μας κλίνες νοσηλείας Covid, στη “Διάπλαση”, μετά το βασικό στάδιο και το Νοσοκομείο μπορεί να έχει μια πιο διαχειρίσιμη κατάσταση. Δεν έχουμε πολλές διασωληνώσεις στατιστικά, ούτε και οι θάνατοι είναι πολλοί σε σχέση με τις εισαγωγές που είναι πάρα πολλές. Παρόλα αυτά κάθε θάνατος από οποιαδήποτε αιτία είναι ένα πολύ πικρό γεγονός”. Απηύθυνε δε παράκληση “παιδιά κι εγγόνια να προστατεύουμε παππούδες και γιαγιάδες”.

Η διοικήτρια παραδέχθηκε ότι “έχουμε πολλά περιστατικά στα Εξωτερικά Ιατρεία με κορονοϊό, με επιβεβαιωμένα κρούσματα, που έρχονται για έλεγχο της κατάστασής τους. Είναι από 15 έως 25 κάθε μέρα και αυτό καθορίζει τις εισαγωγές, πολλοί από αυτούς κάνουν εισαγωγή”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, παρατήρησε ότι “υπάρχουν πολύ μικρά ποσοστά, περιστατικά εμβολιασμένων ασθενών μεγάλης ηλικίας που χάνουν τη μάχη αν δεν προσέξουν στο πρώτο στάδιο” κι ενημέρωσε πως “σ’ αυτό το κρίσιμο στάδιο, μέσα στο 3ήμερο, δικαιούνται αντιιική αγωγή που γράφεται”.

Γ.Σ.