Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 08:26

Νοσοκομειακοί γιατροί για περίθαλψη στην Ανατολική Πυλία

Γράφτηκε από την

 

Τη δημιουργία κέντρου υγείας με 24ωρη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ για την αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας, ζητεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας.

“Η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας αποτελεί μια πραγματική «υγειονομική τρύπα» και θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα ως πρώτης προτεραιότητας και: α) να δημιουργηθεί κέντρο υγείας που θα καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή με 24ωρη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, β) να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σταθμός ΕΚΑΒ στην συγκεκριμένη περιοχή για την διακομιδή των επειγόντων περιστατικών”.

Η παρέμβαση του Σωματείου έρχεται μετά το πρόσφατο περιστατικό του αιφνίδιου θανάτου ενός 45χρονου στην περιοχή της Κορώνης, αλλά και μετά από ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως μάλιστα επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας Χρυσάνθη Μάλλιου και ο γραμματέας Μανώλης Μάκαρης, “η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας δυστυχώς έχει ανεπαρκή υγειονομική κάλυψη για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αφού: 1) Δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή και σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού το ασθενοφόρο έρχεται από την Καλαμάτα. 2) Δεν υπάρχει κέντρο υγείας στην ευρύτερη περιοχή. 3) Το κέντρο εφημερίας της Λογγάς υπολειτουργεί αφού δεν έχει ιατρό σε 24ωρη βάση”.