Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 09:05

Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι γιατροί στο ΕΣΥ

Γράφτηκε από την
Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι γιατροί στο ΕΣΥ

 

Αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη απεργούν οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, ζητώντας πάνω απ’ όλα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και όπως ενημερώνει, απαιτεί:

“ Διπλασιασμό μισθών - αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος

ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Το Δ.Σ. του σωματείου καλεί τα μέλη του αύριο στις 10 το πρωί, σε έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Κι ενημερώνει ότι θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης και απόδοση γραπτού ψηφίσματος με τα αιτήματά τους. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου μαζί με τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων του ιδρύματος.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας καλεί στη συγκέντρωση: Κάθε πολίτη του νομού, για να διεκδικήσει μαζί μας την επιβίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ισότιμη πρόσβαση του. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας. ‘Όλα τα σωματεία του νομού. Κάθε ενεργή συλλογικότητα του νομού.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΣΥ)

Στην αυριανή κινητοποίηση των γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πύλη, συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “οι μαχόμενοι υγειονομικοί της Καλαμάτας αντιτασσόμαστε στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία και τη ζωή μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα κέρδη των ιδιωτικών κολοσσών. Δίνουμε καθημερινό αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας. Δεν θέλουμε οι ασθενείς μας να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ν’ αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που δικαιούνται”.

Καλεί όλους τους υγειονομικούς, τον λαό της Καλαμάτας, κάθε φορέα και σωματείο του νομού “να φωνάξουμε όλοι μαζί: Εδώ και τώρα μέτρα για την πλήρη στελέχωση με όλο το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να παρέχονται στον λαό υψηλού επιπέδου ποιότητας παροχές υγείας”.

Η ΑΣΥ δηλώνει ότι μεταξύ άλλων, “διεκδικούμε: Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο ‘υγειονομικό χάρτη’. Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων. Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κ.ο.κ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων. Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες.  Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών”.


NEWSLETTER