Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 08:30

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και αναστέλλεται το επισκεπτήριο στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού SARS CoV-2.

Πιο συγκεκριμένα σε σχετική ενημέρωση του αναπληρωτή διοικητή Ν.Μ. Κυπαρισσίας - Γ.Ν. Μεσσηνίας Δημήτρη Λαμπρόπουλου τονίζεται: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αύξησης των κρουσμάτων και για λόγους πρόληψης διασποράς του ιού SARS CoV-2, η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, αποφάσισε τα κάτωθι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους και όσους εισέρχονται εντός της νοσηλευτικής μονάδας. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Επιτρέπεται όπου κρίνεται αυτό αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι δύο συνοδοί στο παιδιατρικό τμήμα. Οι συνοδοί μπορούν να εναλλάσσονται, εφόσον έχουν υποβληθεί σε rapid test.

Κατά την επείγουσα εισαγωγή ασθενούς στο νοσοκομείο, το πρώτο rapid test  για το συνοδό θα γίνεται στο νοσοκομείο. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση θα υποβάλλονται σε έλεγχο rapid test την ημέρα του χειρουργείου. Οι συνοδοί των ασθενών θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός 24ωρου πριν την έλευσή τους στο νοσοκομείο και ανά 48 ώρες. Το τεστ μπορεί να διενεργείται στο isobox του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου ή σε εξωτερικό διαγνωστικό εργαστήριο».

Κ.Μπ.