Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 20:44

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στην Καλαμάτα: “Να δώσουν χρήματα για τη δημόσια υγεία”

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στην Καλαμάτα: “Να δώσουν χρήματα για τη δημόσια υγεία”

 

“Αν δεν αποφασίσουν να δώσουν χρήματα για τη δημόσια υγεία, καληνύχτα. Αν δεν δοθούν κίνητρα, ο τελευταίος από μας θα κλείσει την πόρτα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, χθες το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στη σημαντική ενημερωτική εκδήλωση για τη δημόσια υγεία της Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι παθογένειες της δημόσιας υγείας στην πατρίδα μας, με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα μεγάλα κενά στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ - πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας - μεσσήνιος στην καταγωγή Τάσος Αντωνόπουλος χαιρέτισε την οργάνωση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι “απ’ αυτό που γίνεται σήμερα εδώ κινδυνεύει ο Μητσοτάκης, ένα κίνημα για τη δημόσια υγεία, από τον λαό για τον λαό”.

Στην εκδήλωση μίλησαν, ακόμα, ο ταμίας της ΟΕΝΓΕ - μεσσήνιος στην καταγωγή Γιάννης Γαλανόπουλος, οι πρόεδροι του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας Χρυσάνθη Μάλλιου και των Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Δημήτρης Τσιλίκας και Κυπαρισσίας Ξένια Στρατικοπούλου,  των γιατρών στα Κέντρα Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Προκόπης Κωστάκης και ο εκπρόσωπος του ΟΚΑΝΑ Γιώργος Παπαμακάριος, ενώ επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τα σωματεία γιατρών κι εργαζομένων στα νοσοκομεία του νομού, χαιρετισμούς απηύθυναν οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Γιώργος Φάβας και Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος.

Γ.Σ.