Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 16:57

Το 14ο Συνέδριο Υγείας από Παρασκευή  στην Καλαμάτα

Το 14ο Συνέδριο Υγείας από Παρασκευή  στην Καλαμάτα

 

Το 14ο Συνέδριο Υγείας πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, από Παρασκευή 31 Μαΐου έως και Κυριακή  2 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Horizon Blu, με τη συμμετοχή δεκάδων καθηγητών Ιατρικής, γιατρών και νοσηλευτών.

Το συνέδριο οργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας με την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ, με χαιρετισμούς και κεντρική διάλεξη, με θέμα “Ψηφιακός μετασχηματισμός της φροντίδας υγείας και ποιότητας ζωής: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης”, από τον Θεόδωρο Κοτσιλιέρη, αναπληρωτή καθηγητή, πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου ξεκινάει την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι, με νοσηλευτικό - μαιευτικό τραπέζι για τον τοκετό και τη λοχεία, με προφρικές ανακοινώσεις και στρογγυλό τραπέζι  για τη λοιμωξιολογία.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τραπέζι ειδικευόμενων γιατρών, με θέματα μεταξύ των οποίων η διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και η θεραπευτική αντιμετώπιση πρωτοεμφανιζόμενου σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Προφορικές ανακοινώσεις, δορυφορική διάλεξη, στρογγυλά τραπέζια - χειρουργικό, οικογενειακού προγραμματισμού, καρδιολογικό, αποκατάστασης και Τρίτης Ηλικίας -,  και διάλεξη από τον Γκίκα Μαγιορκίνη, αναπληρωτή καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,  με θέμα “Πανδημίες και προκλήσεις στα συστήματα υγείας του 21ου αιώνα”.

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλό νοσηλευτικό τραπέζι με θέμα “Η θεραπευτική σχέση νοσηλευτή - ασθενή, η αξία της νοσηλευτικής φροντίδας”,  προφορικές ανακοινώσεις, δύο ιατρικές διαλέξεις και στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Διαταραχές αυτιστικού φάσματος - η διεπιστημονική ομάδα στην κλινική εκτίμηση, αντιμετώπιση και υποστήριξη τω ατόμων με ΔΑΦ και των οικογενειών τους”.

Το τριήμερο συνέδριο θα ολοκληρωθεί στη 1.30 με 2 το μεσημέρι με τις βραβεύσεις και την παρουσίαση του πρώτου βραβείου προφορικής ανακοίνωσης.