Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024 13:46

Θ.Καρούτζος: "Η Affidea Μεσσήνης αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι επενδύουμε στην υψηλή ιατρική τεχνολογία"

Θ.Καρούτζος: "Η Affidea Μεσσήνης αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι επενδύουμε στην υψηλή ιατρική τεχνολογία"

 

Με διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Affidea, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, επενδύει και καινοτομεί στην Ελλάδα, με επέκταση δικτύου, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αναβάθμιση υποδομών και εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό.

Με την νέα επένδυση στη Μεσσήνη, η Affidea συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της Υγείας, προσφέροντας κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και ενισχύοντας την παρουσία της στην Πελοπόννησο.

Με αφορμή την πρόσφατη επέκταση της Affidea στην Μεσσηνία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος Θεόδωρος Καρούτζος, μιλά στην «Ελευθερία» για τις εξελίξεις και τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Όπως αναφέρει, «η νέα μονάδα στη Μεσσήνη αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας για την ανάπτυξη δικτύου υψηλής ποιότητας διαγνωστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα».

Κύριε Καρούτζο, ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι αυτής της νέας επένδυσης στη Μεσσήνη;

Η νέα μας επένδυση στη Μεσσήνη έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Επιδιώκουμε να καλύψουμε τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης με σύγχρονες διαγνωστικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι πολίτες της Μεσσήνης και των γύρω περιοχών θα έχουν πρόσβαση σε άριστες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους. Συνοψίζοντας, επομένως, θα έλεγα ευκολότερη πρόσβαση, κάλυψη βασικών αναγκών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, αξιόπιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, και φυσικά, αναβάθμιση της περιοχής με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία κέντρο αναφοράς για τις υπηρεσίες υγείας.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε κάθε κλάδο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για κάθε επενδυτή, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τον κλάδο της υγείας. Τι καινοτομίες και τεχνολογίες θα προσφέρει το νέο κέντρο στη Μεσσήνη;

Το νέο μας κέντρο στη Μεσσήνη θα είναι εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της διαγνωστικής απεικόνισης, βιοπαθολογίας και προληπτικής ιατρικής. Επενδύουμε σε καινοτόμες λύσεις, όπως ο μαγνητικός τομογράφος υψηλής ευκρίνειας SIGNATM Explorer που εξασφαλίζει άνετη εμπειρία εξέτασης, καλύπτει όλους τους τύπους εξεταζόμενων και εξετάσεων, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας σε λιγότερο χρόνο εξέτασης, ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος 128 τομών Revolution Maxima EX με ευκολότερη πρόσβαση, ελάχιστο χρόνο εξέτασης, εξαιρετική απεικόνιση και μικρότερη δόση ακτινοβολίας, οι υπέρηχοι τελευταίας γενιάς και πολλά άλλα. Η χρήση αυτών των τεχνολογιών μας επιτρέπει να παρέχουμε ακριβείς και αξιόπιστες διαγνώσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης που προσφέρουμε. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας σε ένα ασφαλές περιβάλλον ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας.

Πώς επιδιώκετε να εξασφαλίζετε την πρωτοπορία στα παραπάνω ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

Ο Όμιλος Affidea επενδύει στην αλλαγή κουλτούρας της εξεταστικής διαδικασίας, μιας φιλοσοφίας που τοποθετεί τον εξεταζόμενο ως τον απόλυτη πρωταγωνιστή. Στο πλαίσιο αυτό ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Affidea και η καινοτομία είναι μια εν εξελίξει διαδικασία που διατρέχει κάθε τομέα της λειτουργίας της. Στόχος μας είναι η μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου» διαγνωστικού κέντρου με ψηφιακές διαδικασίες, χωρίς χαρτιά, αναβαθμίζοντας το επίπεδο και την εμπειρία εξυπηρέτησης, περιορίζοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει το myaffidea, μια ψηφιακή εφαρμογή ολιστικής διαχείρισης της υγείας, με στόχο να προσφέρουμε στους εξεταζόμενους εύκολη, γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα της υγείας τους.

Ποια είναι η σημασία της κοινωνικής ευθύνης για την Affidea και πώς την υλοποιείτε μέσω αυτής της επένδυσης;

Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και της στρατηγικής μας. Μέσω αυτής της υψηλής προστιθέμενης αξίας επένδυσης, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε την τοπική κοινότητα, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και στηρίζοντας την τοπική οικονομία και την ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς της πόλης. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, για να προωθήσουμε την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας. Πιστεύουμε ότι η συμβολή μας στην κοινότητα δεν περιορίζεται μόνο στις ιατρικές υπηρεσίες, αλλά περιλαμβάνει και την ενεργή συμμετοχή μας στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Affidea στην Ελλάδα και πώς εντάσσεται η νέα μονάδα στη Μεσσήνη στη συνολική στρατηγική σας;

Από το 1991 που λειτουργεί το πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο μας στην Καλαμάτα, παραμένουμε αφοσιωμένοι στο αρχικό μας όραμα: η Affidea να καταστεί κέντρο αναφοράς για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Με το άνοιγμα του Δερματολογικού κέντρου City Med το 2022 διευρύναμε το μοντέλο λειτουργίας μας και σε άλλες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης. Το 2024 επεκτεινόμαστε με το τρίτο ιατρικό κέντρο στην Μεσσηνία, διασφαλίζοντας ότι οι κάτοικοι θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες. Η νέα μονάδα στη Μεσσήνη αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας για την ανάπτυξη δικτύου προηγμένων διαγνωστικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και να αναπτύσσουμε συνεργασίες με κορυφαίους ιατρικούς φορείς, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς μας λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους κατοίκους της Μεσσήνης και των γύρω περιοχών;

Οι κάτοικοι της Μεσσήνης και των γύρω περιοχών θα ήθελα να γνωρίζουν ότι η Affidea είναι εδώ για να υποστηρίξει την υγεία και την ευημερία τους. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και να συμβάλουμε στην τοπική κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. H Affidea δεν είναι άλλος ένας πάροχος Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, είναι ένας σύμμαχος υγείας που αφήνει καθημερινά το κοινωνικό του αποτύπωμα. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο νέο μας κέντρο και να σας προσφέρουμε την φροντίδα που σας αξίζει.