Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 10:30

Δ. Λαμπρόπουλος για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: “Τη μαύρη Παρασκευή όλοι ήταν στις επάλξεις”

Δ. Λαμπρόπουλος για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: “Τη μαύρη Παρασκευή όλοι ήταν στις επάλξεις”

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και όλοι οι εργαζόμενοί του αντιμετώπισαν την προηγούμενη Παρασκευή το τραγικό δυστύχημα με τους 4 νεκρούς και τους 5 τραυματίες.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αν και δεν είχαν βάρδια, βρέθηκαν στις θέσεις τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη, ενώ ο καθένας προσπαθούσε από το πόστο του να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε.
Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους εργαζόμενους δίνει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας - Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι ήταν μια μαύρη Παρασκευή για την Τριφυλία και η κατάσταση ήταν πολύ τραγική, όλοι όμως ήταν στις επάλξεις.
Χαρακτηριστικά σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε: «Την προηγούμενη Παρασκευή συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα στην περιοχή της Ελαίας, ήταν μια μαύρη Παρασκευή για την Τριφυλία από το πολύνεκρο ατύχημα. Αμέσως το νοσοκομείο συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά, τόσο οι γιατροί όσο οι νοσηλευτές όσο και οι διασώστες του νοσοκομείου. Όλοι παρέμειναν στις θέσεις τους, ακόμη και αυτοί που ήταν σε ρεπό και αργία επέστρεψαν στην υπηρεσία τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Το νοσοκομείο συμπεριφέρθηκε άψογα, όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν όπως ορίζεται στην ιατρική δεοντολογία. Πολλά περιστατικά νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο και μερικά σε γειτονικά όμορα νοσοκομεία. Η κατάσταση ήταν πολύ τραγική, το προσωπικό προσπάθησε να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτό το προσωπικό, που δούλεψε και προσέφερε. Και να πούμε για ακόμη μια φορά ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει σοβαρές καταστάσεις και να σταθεί επάξια στο έργο που έχει αναλογιστεί να προσφέρει στην περιοχή της Τριφυλίας. Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό, στους γιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στο διοικητικό, στις καθαρίστριες, στους θυρωρούς. Ήταν όλοι στις επάλξεις και βοήθησαν στο δύσκολο και τραγικό έργο που μας έλαχε να αντιμετωπίσουμε τη συγκεκριμένη μέρα».

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ”

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες ενίσχυσης του ιδρύματος και στις ανάγκες του που δεν τελειώνουν ποτέ, αλλά και στην προσπάθεια να χαρακτηριστεί ως άγονο Α, κάτι που ξεκίνησε ο ίδιος.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει, πρέπει να στελεχωθεί ακόμη παραπάνω, με δεδομένο ότι αυτή τη χρονική στιγμή είναι στην καλύτερη φάση του, έχουμε προσλάβει τους γιατρούς σχεδόν στο σύνολο του οργανισμού όπως προβλέπεται. Πρόσφατα προσλάβαμε έναν παιδίατρο, έναν χειρουργό, έναν παθολόγο. Επίσης αναμένεται η πρόσληψη ενός γυναικολόγου και ενός νεφρολόγου. Με αίτημα που θα κάνω σήμερα στην 6η ΥΠΕ θα ζητάω την πρόσληψη ενός επικουρικού χειρουργού. Οι ανάγκες δεν καλύπτονται ποτέ, υπάρχουν θέσεις οι οποίες βγαίνουν άγονες. Για αυτό και το αίτημα που έχουμε κάνει να κηρυχθεί το νοσοκομείο άγονο Α, εξακολουθεί να ισχύει, άμεσα θα επικαιροποιηθεί και πιστεύω μέχρι τη λήξη της θητείας μου να έχει γίνει το νοσοκομείο άγονο Α.
Σχετικά με τις προσλήψεις, να πω ότι με την 7Κ/2022 θα προσληφθούν 4 ΤΕ νοσηλευτές και 2 ΔΕ νοσηλευτές. Επίσης έχουμε προσλάβει πάρα πολλά άτομα, πάνω από 15, με το πρόγραμμα 55-67, είναι όλοι από τη περιοχή και είναι ένας τρόπος να μειώσουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με εργατικό δυναμικό.
Τέλος να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ότι πλέον 3 φορές την εβδομάδα θα λειτουργεί οφθαλμολογικό ιατρείο και κάθε δεύτερη εβδομάδα (15 μέρες) θα γίνονται και οφθαλμολογικά χειρουργεία».

Κ.Μπ.