Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 20:44

Ικανοποίηση Παναγιωτοπούλου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ικανοποίηση Παναγιωτοπούλου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 

«Η εξέλιξη αυτή είμαι βέβαιη ότι θα δώσει πνοή και θα αναβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία του νοσοκομείου μας» τονίζει η Χάιδω Παναγιωτοπούλου για την ένταξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στα Άγονα Α’.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τριφυλίας και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες της στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και στον βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη.

Αναλυτικά η κ. Παναγιωτοπούλου σημειώνει: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα σήμερα το μεσημέρι ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας από κατηγορία Άγονο Β’ που ήταν από τη 10ετία του 1980 μετατρέπεται σε κατηγορία Άγονο Α’. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας κ.  Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της οποίας είναι ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης την ένταξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην κατηγορία Άγονο Α’. Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό Υγείας για τη δίκαιη απόφασή του και τον βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη για τον αγώνα του, ιδίως των προηγουμένων ημερών,  ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη λήψη της απόφασης αυτής και στην επίτευξη του στόχου μας. Πρόκειται για την ικανοποίηση παγίου και δικαίου  αιτήματος, από δεκαπενταετίας τουλάχιστον, όλων των φορέων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, των διοικήσεων, του Συλλόγου Εργαζομένων και του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Η εξέλιξη αυτή είμαι βέβαιη ότι θα δώσει πνοή και θα αναβαθμίσει σημαντικά τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, διότι στην κατηγορία Άγονο Α’ ο συνδυασμός των  οικονομικών κινήτρων και η υπηρεσία πέντε χρόνων του κάθε ιατρού σε ένα νοσοκομείο και έπειτα πρόσληψη σε νοσοκομείο της επιθυμίας του, δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον από ιατρούς να προσληφθούν στο Νοσοκομείο μας, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον άγονους διαγωνισμούς. Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα το Νοσοκομείο λειτουργεί με  ελάχιστο ιατρικό προσωπικό και εφημερίες που βγαίνουν εξαντλώντας τις ανθρώπινες αντοχές του προσωπικού και των υφισταμένων γιατρών, πλέον ότι υπάρχουν θέσεις ιατρών ακάλυπτες καθώς μέχρι σήμερα έβγαιναν άγονοι  οι διαγωνισμοί».

Κ.Μπ.