Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 21:55

Εκοψαν το επίδομα από νεφροπαθή, επειδή έβαλαν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του!

Γράφτηκε από την
Εκοψαν το επίδομα από νεφροπαθή, επειδή έβαλαν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό του!

"Με καταδίκασαν σε θάνατο", λέει στην "Ε" ο 50χρονος Θανάσης Σπυρόπουλος από τη Θουρία, ο οποίος είναι νεφροπαθής με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και έχει να πάρει το επίδομα οδοιπορικών από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εξαιτίας λάθους που οφείλεται στον πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ, στο λογαριασμό του μπήκαν πέρυσι περίπου 2.000 ευρώ επιπλέον και -όπως καταγγέλλουν τόσο ο ίδιος, όσο και ο δικηγόρος του Σπύρος Λαπιώτης- από το ΠΕΔΥ Καλαμάτας αποφάσισαν να κόψουν το επίδομα των 400 ευρώ το μήνα, για να πάρουν πίσω τα χρήματα. Εν τω μεταξύ αυτά τα λεφτά είναι το μόνο εισόδημα του Θ. Σπυρόπουλου, καθώς εδώ και δύο χρόνια έχει καταθέσει τα χαρτιά για τη σύνταξή του και ακόμα περιμένει. Ζει μόνος του με τον 15χρονο γιο του και φοβάται πως αν του συμβεί κάτι «θα μείνει μόνος του στο δρόμο, γιατί η μητέρα του ζει στο εξωτερικό». Την περασμένη εβδομάδα πήγε στο γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου και όπως είπε, κατέθεσε μήνυση κατά υπαλλήλου του ΠΕΔΥ, ο οποίος «πέταξε έξω από το γραφείο του έναν ανάπηρο άνθρωπο, δεν τον ενδιέφερε, δεν συζήτησε καθόλου το θέμα μου, λέγοντάς μου "εγώ κάνω κουμάντο"». Ο δικηγόρος του είπε ότι ο εισαγγελέας διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΠΕΔΥ. Και ζήτησε από την Ασφάλεια Καλαμάτας να διερευνήσει αν διαπράχθηκαν οι κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης σε κίνδυνο ανθρώπινης ζωής κατ' εξακολούθηση. «Πρέπει να εκτιμηθούν οι ειδικές συνθήκες αυτού του ανθρώπου και το γεγονός ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο», ανέφερε ο Σπ. Λαπιώτης. Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν οι τρόποι «για να διευθετηθεί το θέμα». Αλλωστε και ο Θ. Σπυρόπουλος είπε ότι αυτό που ζήτησε από τον αρμόδιο υπάλληλο είναι να κρατάνε ένα ποσό κάθε μήνα και να βάζουν τα υπόλοιπα κανονικά στο λογαριασμό, γιατί δεν μπορεί να πάει ούτε για αιμοκάθαρση. «Κάποιες φορές με πηγαίνει το ΕΚΑΒ στη μονάδα "Μεσόγειος", έξω από τη Μεσσήνη για την αιμοκάθαρση, αλλά αντί για 3 φορές την εβδομάδα πηγαίνω πλέον 1 ή 2 και την προπερασμένη εβδομάδα λιποθύμησα στην Καλαμάτα και με πήρε το ΕΚΑΒ», είπε.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το δικηγόρο του «τα λεφτά υπάρχουν και έχουν εγκριθεί, δεν ζητάει κάτι που δεν το δικαιούται». Και εξήγησε ότι ο κ. Σπυρόπουλος έστειλε αίτηση στην Αθήνα και απάντησαν ότι ήδη έχει εγκριθεί το επίδομά του για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, μετά όμως παραιτήθηκε της προσπάθειας. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER