Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 14:55

Καταγγελία για γιατρό του ΠΕΔΥ Καλαμάτας - Διαψεύδει ο διοικητής

Γράφτηκε από την
Καταγγελία για γιατρό του ΠΕΔΥ Καλαμάτας - Διαψεύδει ο διοικητής

Καταγγελία δεχτήκαμε από την ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ Ελένη Τσαούση ότι οδοντίατρος στη μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Καλαμάτας πήγε να χρησιμοποιήσει μη αποστειρωμένα εργαλεία για να της κάνει σφράγισμα.

Η "Ε" επικοινώνησε με τον διοικητή της μονάδας Δημήτρη Καραγλάνη, ο οποίος είπε πως η κ. Τσαούση πήγε στο γραφείο του και διαμαρτυρήθηκε. Ομως, σύμφωνα με τον κ. Καραγλάνη, τα οδοντιατρικά εργαλεία αποστειρώνονται κανονικά και όπως είπε, το διαπίστωσε και με τα μάτια του όταν κατέβηκε στο χώρο του Οδοντιατρείου για να ελέγξει ο ίδιος. 

Η Ελένη Τσαούση κατήγγειλε πως πήγε την περασμένη Τετάρτη στο ραντεβού που είχε κλείσει με τον οδοντίατρο, αλλά όταν κάθισε στην καρέκλα για να ξεκινήσουν διαπίστωσε ότι «δεν είχε αποσύρει από τον προηγούμενο ασθενή τα εργαλεία και μέσα στο λεκανάκι που έχει νερό, είχε αίματα». Μαζί -είπε- ήταν και η κόρη της και αμέσως του το επεσήμαναν, αλλά ο οδοντίατρος είπε πως είναι καθαρά. «Του έδειξα τη δυσαρέσκειά μου και πάνω στα ίδια εργαλεία έβαλε ένα πανί και χρησιμοποίησε καινούργια, όταν όμως του το είπαμε», εξήγησε. Αφού έβγαλε καθαρά εργαλεία, ξεκίνησε τη διαδικασία για το σφράγισμα, αλλά όταν της ζήτησε να ξεπλύνει το στόμα της «αυτό το πλαστικό που μου είχε βάλει στο στόμα μέσα για να κρατάει ανοιχτά τα χείλη μου, είχε πέσει κάτω. Το σηκώνει και πάει να μου το βάλει στο στόμα και του λέω: "μα τι κάνετε εκεί, το ίδιο;"», συνέχισε την περιγραφή. "Δεν έχω άλλο να σου βάλω, αυτά έχει το ΙΚΑ", είπε η ίδια πως της απάντησε ο οδοντίατρος. Και τότε η κ. Τσαούση αντέδρασε «αφού δεν μου άρεσε αυτό που έκανε, πανικοβλήθηκα, "όχι, άστε, φεύγω, είστε απαράδεκτος, θα πάω στο διοικητή" του λέω». Μετά -σύμφωνα πάντα με την ίδια- κάλεσε το διοικητή, «ο διοικητής μού έλεγε "μα εγώ τι να κάνω; Το ΙΚΑ λάμπει"». Αλλά και η ίδια δεν αρνείται ότι «οι διάδρομοι λάμπουν», αλλά το πρόβλημά της ήταν πως ακόμα και όταν επέστρεψε στο Οδοντιατρείο με το διοικητή «ο γιατρός ούτε είχε ευαισθητοποιηθεί να τα καθαρίσει και εκείνη τη στιγμή. Του λέω (σ.σ. του διοικητή) "τα αίματα τα βλέπετε;" "Ελάτε καλέ", μου λέει, "τα εργαλεία εδώ είναι αποστειρωμένα". "Μα έχουν σκουριές μέσα", του λέω».

Αφού η κ. Τσαούση περιέγραψε τους διαλόγους με τον διοικητή της μονάδας, επανέλαβε πως εκτός από τα εργαλεία που είχαν αίματα «αίματα είχε και το χαρτί που τα ακούμπαγε» και μίλησε για «τρελά, τριτοκοσμικά πράγματα». Είπε, ωστόσο πως «υπάρχουν και πολλοί καλοί γιατροί στο ΙΚΑ». 


NEWSLETTER