Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 10:41

Λειτουργία μαγνητικού και 24ωρη φύλαξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Λειτουργία μαγνητικού  και 24ωρη φύλαξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μέσα στο Σεπτέμβριο ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργεί 2 μέρες την εβδομάδα με προγραμματισμένα ραντεβού για τους εξωτερικούς ασθενείς.

Και από 1η Οκτωβρίου υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να λειτουργεί σε καθημερινή βάση.
Αυτό δήλωσε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ. Μπέζος, απαντώντας σε ερωτήσεις μας.
Παραδέχθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στη λειτουργία του μαγνητικού με τη στελέχωση για τους χειριστές απεικονιστικών μηχανημάτων, αλλά ανέφερε πως κι έτσι καλύπτει όλες τις ανάγκες των εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου. Παρατήρησε ότι με την κάλυψη των αναγκών των εξωτερικών ασθενών στόχος είναι να βγει στην κοινωνία και ανέφερε πως υπήρξε συνεννόηση με το Μιχάλη Μιχαήλ, διευθυντή του τμήματος και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, τον οποίο και ευχαρίστησε.
Για το σοβαρό πρόβλημα της φύλαξης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και από την 1η Οκτωβρίου θα υπάρχει συνεργείο φύλαξης όλο το 24ωρο. Ο διοικητής ενημέρωσε ότι ο εφοπλιστής κ. Μαρτίνος θα καλύψει το κόστος της τοποθέτησης καμερών στον περιβάλλοντα χώρο. Κι εκτίμησε ότι από τις μετατάξεις και τη διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες μπορεί να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο. Ανέφερε, ακόμα, ότι με τη φύλαξη θα υπάρξει και αυστηρή τήρηση του ωραρίου του επισκεπτηρίου.
Για την έλλειψη αγροτικών γιατρών είπε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε γιατρό κάθε μέρα σε κάθε χωριό». Παραδέχθηκε ότι οι αγροτικοί γιατροί δεν είναι αρκετοί και παρατήρησε πως γι’ αυτό «με πρόσφατη απόφαση όλοι οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το αγροτικό τους. Αυτό θα λύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα».
Ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι "Πράσινο Νοσοκομείο" με την ενεργειακή εξοικονόμηση και πρωταθλητής στην απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ. Τέλος, ενημέρωσε ότι την άλλη εβδομάδα υπογράφονται συμβάσεις για προμήθεια μηχανογράφησης και πλυντηρίων - μαγειρείων και τον Οκτώβριο για προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.


NEWSLETTER