Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 23:21

Δωρεάν εξετάσεις γόνατος σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στο Κέντρο Αποκατάσταση και Αποθεραπείας "Διάπλαση"

Γράφτηκε από την
Δωρεάν εξετάσεις γόνατος σε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές στο Κέντρο Αποκατάσταση και Αποθεραπείας "Διάπλαση"

 

Το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας «Διάπλαση» σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου του Βath (Ηνωμένο Βασίλειο) έδωσε τη δυνατότητα σε παλαιμάχους ποδοσφαιριστές να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις που αφορούν στην άρθρωση του γόνατος (κλινική εξέταση, διαγνωστικό υπέρηχο) με στόχο να αναδειχθούν τυχόν παθολογίες οι οποίες πιθανόν να είναι απότοκες της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας κατά την ενασχόληση με το άθλημα. 

 

Σύμφωνα με την «Διάπλαση», στόχος της επιστημονικής μελέτης είναι να εντοπιστούν παθήσεις που προκύπτουν από την καταπόνηση της άρθρωσης του γόνατος σε ποδοσφαιριστές σε μεγαλύτερη ηλικία και  να μελετηθούν οι προδιαθεσικοί παράγοντες.

Οι επιστημονικά υπεύθυνοι της μελέτης  Αθλητίατροι (κ. Παξινός Οδυσσέας, Ορθοπεδικός και κ. Καραβασίλη Αλεξάνδρα, Φυσίατρος) επιμελήθηκαν της ενημέρωσης και αφού έλαβαν ιατρικό ιστορικό και έγγραφη συγκατάθεση από τους συμμετέχοντες οι τελευταίοι υπεβλήθησαν σε εξέταση ενώ θα λάβουν ιατρική γνωμάτευση με τα αποτελέσματα. 

Συνολικά εξετάστηκαν 48 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, ενώ τα αποτελέσματα της μελέτης θα δημοσιευτούν σε ελληνικά και διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

Η «Διάπλαση» εκτός από τον τομέα της αποκατάστασης, πρωτοτυπεί στον τομέα της έρευνας καθώς και της κοινωνικής προσφοράς. Στα  πλαίσια των δραστηριοτήτων της «Διάπλασης» θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο στον τομέα των υπηρεσιών υγείας.


NEWSLETTER