Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 10:26

Αθήνα: Αυξημένη ζήτηση για μεταμόσχευση μαλλιών

Αθήνα: Αυξημένη ζήτηση για μεταμόσχευση μαλλιών

Ξένοι αλλά και Έλληνες ταξιδιώτες αποκαθιστούν την πυκνότητα σε μαλλιά, γένια, φρύδια και συνεχίζουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά.

Όσοι έχετε αραίωση μαλλιών ή θέλετε να αποκαταστήσετε την πυκνότητα σε γένια και φρύδια αλλά το αναβάλλετε για να μην στερηθείτε τα μπάνια στη Βοϊδοκοιλιά και τη Μάνη, κακώς είστε σκεπτικοί. Η εμφύτευση μαλλιών είναι σήμερα μια τόσο ελάχιστα τραυματική διαδικασία ώστε την επομένη μπορείτε να απολαμβάνετε το μπάνιο σας χωρίς κανέναν περιορισμό. Μάλιστα, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων από το εξωτερικό και άλλες περιοχές της Ελλάδας επισκέπτονται την Αθήνα για ένα διήμερο το  οποίο αφιερώνουν στις συνεδρίες τους και φεύγουν για διακοπές με καινούριο… κεφάλι. 

Δρ Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός

 

Όπως επισημαίνει ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics, μέλος της ISHRS (Διεθνής Ένωση Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών) οι άντρες ζητούν πιο πυκνά μαλλιά και γένια, ενώ οι γυναίκες κυρίως πυκνότητα στα φρύδια και αποκατάσταση της αραίωσης στο λεγόμενο στεφάνι (πρόσθιο τρίγωνο του μετώπου). Μάλιστα το σημαντικό πλεονέκτημα που έχετε το καλοκαίρι είναι ο μεγαλύτερος ελεύθερος χρόνος ώστε να χαλαρώσετε και να αρχίσετε να βλέπετε σταδιακά την αλλαγή. «Η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE είναι ελάχιστα επεμβατική. Γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν υπάρχουν ράμματα, σημάδια και ουλές και ο ερεθισμός μετεπεμβατικά είναι περιορισμένος. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις κοινωνικές του δραστηριότητες άμεσα και να απολαύσει τη θάλασσα ήδη από την επόμενη μέρα» επισημαίνει ο Δρ Βεκρής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της μεταμόσχευσης επισκεφθείτε το site μας www.advancedhairclinics.gr

Προϋπόθεση για να είναι ασφαλής η διαδικασία είναι ο υποψήφιος να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού, τις ίδιες που δίνονται χειμώνα-καλοκαίρι. Ποιες είναι αυτές; «Λέμε στους ενδιαφερόμενους να ψεκάζουν με φυσιολογικό ορό το κεφάλι τους τις πρώτες μέρες μετά την εμφύτευση. Τα τριχοθυλάκια αγαπούν την υγρασία επειδή αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσής τους. Επίσης καλό είναι να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και να κυκλοφορούν τις απογευματινές ώρες έξω, διαφορετικά να φορούν οπωσδήποτε ένα καπέλο». Τέλος, σημαντικό ρόλο στην επιβίωση των τριχοθυλακίων-η επαναφύτρωση των οποίων αγγίζει το 98%-είναι η εμφύτευση να έχει γίνει από έμπειρο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο.

Δείτε το βίντεο με τα αποτελέσματα από την εμφύτευση μαλλιών:

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.