Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 19:09

Να αναλάβει η Περιφέρεια τις προσλήψεις γιατρών θέλει ο Χρονάς

Να αναλάβει η Περιφέρεια τις προσλήψεις γιατρών θέλει ο Χρονάς

Να αναλάβει η αιρετή Περιφέρεια την αρμοδιότητα για τις προσλήψεις προσωπικού στις δομές υγείας, πρότεινε ο περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο Αγγ. Χρονάς στη σχετική τοποθέτησή του, απαντώντας σε επερώτηση για την έλλειψη γιατρών στη Μεσσηνία, σημείωσε ειδικότερα ότι «οφείλουμε να ασκήσουμε πιέσεις η αρμοδιότητα να επανέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού, που ανήκε και στο παρελθόν και άγνωστο για ποιους λόγους επανήλθε στην πολιτεία».

Ωστόσο, παραδέχθηκε «τις δυσκολίες που υπάρχουν και τις επιπτώσεις που έχει η έλλειψη προσωπικού σε κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «σε συνεννόηση και με τον περιφερειάρχη, έχω κάνει παρεμβάσεις για ελλείψεις γιατρών σε κέντρα υγείας και τελευταία μάλιστα -με δική μου συμβολή-, αγροτικός γιατρός από το Βλαχόπουλο μετακινείται και καλύπτει ανάγκες του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων». Παράλληλα, αναφερόμενος στη Μεσσηνία επίσης, μίλησε για την κατασκευή περιφερειακών ιατρείων στη Μεθώνη και το Βλαχόπουλο και την ανακατασκευή του ισόγειου στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας.