Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 16:27

Στελέχωση ιατρείων στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Στελέχωση ιατρείων στο Δήμο Μεσσήνης

Ως τις 10 Ιουνίου αναμένεται να στελεχωθούν με γιατρούς τα περιφερειακά ιατρεία στον Δήμο Μεσσήνης, όπως ανακοινώθηκε, μετά από τη συνάντηση που είχε χθες ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Αντώνη Κωστόπουλο.

 

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται, ειδικότερα, ότι «έπειτα από σχετική προκήρυξη, πρόκειται έως τις 10 Ιουνίου να στελεχωθούν τα εξής Περιφερειακά Ιατρεία του δήμου: α) Λογγάς, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας, β) Πεταλιδίου, ενισχύεται με έναν ακόμη γιατρό, γ) Πελεκανάδας, ενισχύεται με έναν ακόμη γιατρό, δ) Αριστομένη, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας, ε) Μάνεση, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας, στ) Εύας, δεν υπηρετούσε κανένας γιατρός, προσελήφθη ένας. Επίσης για τα Περιφερειακά Ιατρεία Μηλίτσας και Πλατανόβρυσης οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης ανακοίνωσε στον διευθυντή πως «όταν ανακύπτει πρόβλημα μετάβασης των γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία, είναι στην άμεση διάθεση του Κέντρου Υγείας το υπηρεσιακό όχημα του δημάρχου μετά οδηγού, προκειμένου να μεταβαίνουν απρόσκοπτα στα περιφερειακά ιατρεία. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνεργασία του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών από την παιδίατρο, καθώς και η διενέργεια προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων των εγγεγραμμένων νηπίων που φοιτούν σε αυτούς από οδοντίατρο του κέντρου».


NEWSLETTER