Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 14:48

Ο ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις στα εργαστήρια της Μεσσηνίας

Ο ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις στα εργαστήρια της Μεσσηνίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στη Μεσσηνία είναι η αρμόδια υπηρεσία για να απευθύνονται οι ασφαλισμένοι και να κάνουν τις καταγγελίες τους. Ο διευθυντής της υπηρεσίας Ανδρέας Κουτσαντωνάκης μιλώντας στην "Ε" ενημέρωσε ότι οποιοσδήποτε ασφαλισμένος βρέθηκε σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήριο για παρακλινικές εξετάσεις και του ζήτησαν χρήματα, μπορεί να απευθύνεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση για να το καταγγείλει.

Σημαντικό ωστόσο είναι -όπως διευκρίνισε- οι ασφαλισμένοι να προσέχουν όταν τους δίνεται το παραπεμπτικό από το γιατρό της μονάδας υγείας ΠΕΔΥ, μήπως αναφέρει πάνω «δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτη πάροχο». Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί, όπως εξήγησε, θα έχει συμπληρωθεί το αριθμητικό πλαφόν των εξετάσεων που ο Φορέας δικαιολογεί το μήνα ανά εργαστήριο. Σε διαφορετική περίπτωση, με απόφαση του υπουργείου Υγείας η οποία ισχύει από φέτος στις 3 Ιουνίου, τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια απαγορεύεται να υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους να καταβάλουν επιπλέον συμμετοχή για εξετάσεις, όπως ψηφιοποιημένες ακτινογραφίες και μαστογραφίες. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με τη ΔΟΥ Καλαμάτας και έχει είσοδο από την Θεμιστοκλέους, απέναντι ακριβώς από την πλατεία της Ανάληψης. Εναλλακτικά οι ασφαλισμένοι μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά στα οποία ο συμβεβλημένος πάροχος τους ζήτησε χρήματα απευθείας στην Ελεγκτική Υπηρεσία του φορέα, στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. 

Ν.Κ.