Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 12:10

Εσπερίδα για το διαβήτη 

Εσπερίδα για το διαβήτη 

Εσπερίδα με θέμα «Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης» διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, ο Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων -Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη. 

Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκπαιδευτικά μαθήματα για το σακχαρώδη διαβήτη», η οποία τελεί υπό την επιστημονική υποστήριξη και επιμέλεια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας - Πανελλήνιας Ενωσης Ενδοκρινολόγων. 

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, τα άτομα με διαβήτη θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας. 

Εν τω μεταξύ, το πρωί της ίδιας ημέρας από τις 10 π.μ. έως και τη 1 μ.μ., θα έχει στηθεί τέντα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (έναντι της Εθνικής Τράπεζας), όπου θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου από νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και θα διανέμεται έντυπο υλικό σχετικό με τον σακχαρώδη διαβήτη.