Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 11:09

Ιατρικό συνέδριο στην Καλαμάτα 

Η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου το τετραήμερο 23 με 26 Ιουνίου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort».

Παράλληλα με το συνέδριο, το ίδιο χρονικό διάστημα, θα διεξαχθεί ημερίδα Κοινοτικής Νοσηλευτικής (Σάββατο 25 Ιουνίου, πρωί) αλλά και ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη (Σάββατο 25 Ιουνίου, απόγευμα).

Συγκεκριμένα, η ημερίδα Κοινοτικής Νοσηλευτικής, το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 10.15 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, έχει ως θέμα «Λοιμώξεις Κοινότητας και Νοσοκομειακές στους ασθενείς με χρόνια καρδιομεταβολικά νοσήματα», τελεί δε υπό την αιγίδα της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Εξ άλλου, η ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη, επίσης το Σάββατο 25 Ιουνίου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για  το κοινό, τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διαβητικών νομού Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και του Δήμου Καλαμάτας.

Το συνέδριο διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠΑΚΑΝ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της CEDA/FID (Central European Diabetes Association, Federation of International Danube Symposia on Diabetes mellitus) και του Οργανισμού ICCR (International Chair on Cardiometabolic Risk).